Inzerce
Inzerce
Inzerce

Pomoc s výběrem kočárku - diskuze

  • Pomoc s výběrem kočárku
    Ahoj, jsem úplná začátečnice co se týče výběru kočárku a celé výbavičky, ale ten kočárek mi přijde, že je nejtěžší vybrat. Vím, že je tady mnoho diskuzí ohledně výběru kočárku, ale jsou pro mě už moc "odborné", řeší se tam určitě typy, značky. Já bych potřebovala poradit od čeho mám začít.
    Lenouch3   | 21.07.2017 14:01:17 | Reakcí: 7, poslední: 06.05.2018 11:58:52
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomoc s výběrem kočárku
      takže za mě (je to jen můj názor, navíc jsem pro praktický život úplně nepoužitelná, takže veškeré moje rady je potřeba brát s rezervou :-) :
      1) ať už je rozpočet jakkoliv malý - koupit nový kočárek (tato rada zní obzvlášť dementně, ale já jsem ji hned při prvním dítku porušila neb mě nebavilo vybírat výbavičku a koupila jsem spoustu věcí od kolegyně, starší kočárek je možné koupit na balkon, zahradu, k prarodičům apod. ale ne na každodenní používání - obzvlášť po dvou dětech bude i u sebekrásnějšího kočárku jetej spodek a hlavně na už cca 3 a víc let staré modely se většinou nedají sehnat náhradní díly, jak výrobci kočárky neustále vyvíjí
      2) koupit trojkombinaci nebo dvojkombinaci s adaptérem na autosedačku - vychází to levněji a většina značek to stejně takhle dělá, autosedačka se dá využít i u lidí bez auta ...hodí se to kamkoliv, kde jsou bariéry nebo málo místa (úřady, malé obchody, nemocnice) - autosedačka se snadno odcvakne a mimino kamkoliv odnese; nejlíp je, když se sportovní korba dá nasadit po i proti směru jízdy - hodí se na živější děti, pro které ani pásy nepředstavují 100% jistotu - proti směru jízdy je může máma hlídat :-)
      3) koupit kočárek se 4 KOLY!! - maminky s tříkolkami budou jistě odporovat, obzvlášť ty s nějakou sportovní super verzí na běhání - ale pro mě jsou 4 kola pro stabilitu základ (teď už se vyrábějí i kočárky se 4 koly, které ale napohled vypadají jako tříkolka - po pravdě jsem nepochopila k čemu je to dobré, kromě toho, že to jinak vypadá - ale asi jsem zaujatá :-)
      čtyřkolové kočárky je možné sehnat ve dvou základních verzích - níže výhody a nevýhody každé z nich
      a) kočárek se 4 stejně velkými neotočnými koly - velká (a pokud možno široká) kola se hodí lépe do terénu, sněhu, bahna (ale tady závisí i na typu kol a odpružení kočárku), výhodou bývá i korba hodně vysoko nad podvozkem a velký nákupní košík, kam se vejde i opravdu velký nákup nebo třeba dětská motorka :-)
      nevýhodou u neotočných kol je to, že se při každém zatočení musí kočárek růčo nadzvedávat a pootáčet ve zduchu, horší je také manipulace ve stísněných prostorách - obchody, úřady, MHD, bytovky, výtahy .... nebo když táhneš kočárek jednou rukou a ve druhé máš další dítko, psa nebo cokoliv jiného :-)
      b) kočárek s předními otočnými koly (pokud vím, tak se už dneska dělají snad všechny s možností aretace - takže si otáčení můžeš uzamknout), často jsou to sportovní verze s dobrým odpružením, ale korba bývá často dost nízko nad podvozkem, takže občas strčit do něj tašku s nákupem nebo už jen širší kabelku může být problém - výhody viz výše - lepší do prostředků MHD, bytovek, úřadů aj.
      4) koukat na míry - u lidí z bytů - musí se vejít do výtahu (obzvlášť pokud není kočárkárna) a nebydlí dotyční v přízemí :-) měl by se vejít do kufru auta, pokud ho rodiče mají atd. (ale u většiny kočárků jdou snadno odendávat kola, takže s tím kufrem auta by to snad neměl být problém, pokud se jedná o nějaký rodinný vůz
      5) jak je udělané odpružení kočárku (popř zda jde nastavit nebo uzamknout) a já preferuju nafukovací kola - jsou fakt do terénu - dost maminek by určitě nesouhlasilo - že se to může probodnout atd. - ale rozhodně nekupovat nic s tvrdými koly - to až tak u golfek - ale rozhodně ne na jízdu v terénu - dneska se už dělají různé kompromisy - jako trvale nafouknutá (samonafouknutá kola) - v krámě s kočárky ti určitě poradí, já nejsem žádnej odborník :-)
      6) záruční a pozáruční opravy - kde to seženu - popř. zda dostanu náhradní kočárek po čas opravy - nebo to chce aspoň nějakou šikovnou osobu na údržbu a opravy (chtěla jsem napsat šikovného chlapa, ale protože tu jsou i maminky, co si samy spravují auta, tak abych nebyla obviněná z šovinismu :-)

      jsem se nějak rozepsala, tak doufám, že jsem Tě moc nevyděsila a bude ti aspoň 5%info k užitku
      s nákupem kočárků je to trochu psycho ...protože ani ve velkých městech nemusí mít moc výběr nebo ochotný a zkušený personál, každopádně je lepší to jít osobně zkoušet (jak se s tím jezdí, jak se skládá, jak se upínají a sundávají korby ...)
      jo a ještě něco mimo mísu - u autosedačky na mimino (vajíčka) je opravdu dobré nacvičit upínání do auta dřív než si povezete mimiňáka z porodnice - muž to poctivě nacvičil, ale jedna porodní asistentka na civčení těhulí to dávala k dobru, jak s kolegyněma vždycky z okna pozorovaly zoufalé tatínky a nas.... maminky při odjezdu z porodnice ....nervy pracují, mimino, pokud nespí, tak řve .....
      pandanek   | 21.07.2017 14:50:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomoc s výběrem kočárku
      mam zkusenost jen s dvojcatama...ale koupila jsem jeden, a v 7 mesich byl totalne na prd,tak jsem si koupla uz bez korbycek ten sdokonaly,co se mi zdal pred tim drahy a najednou jsem nepotrebovala zadne golfky,mohla jsem s nim do terenu,behat,jezdit na bruslich ,jeste nalozit i utahaneho jorka a [proste parada a mit 1 dite ,jdu do te same znacky...easy walker
      Liberte   | 24.07.2017 12:02:14
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomoc s výběrem kočárku
      Ahoj,
      taky bych šla určitě do nového kočárku, buď ho využiješ potom pro další dítko, nebo můžeš prodat.
      U výběru kočárku je potřeba se zamyslet nad tím, kde budeš jezdit? Zpevněné cesty, lesní, terén? Co vše chceš s kočárkem dělat? Jenom chodit, běhat? Bydlíš v paneláku? Jak velký máš výtah? - Na to opravdu pozor kamarádka si tak koupila krásný kočárek a pak zjistila, že jí nevejde do výtahu, tak ho musela jít vyměnit. Těch otázek je opravdu spoustu. Přeji ji ať dobře vyberereš!
      JanuleB.   | 26.07.2017 18:48:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomoc s výběrem kočárku
      Od čeho začít, já začínala od rozpočtu, zašla jsem do prodejny a koukala co se mi líbí a co ne. U prvního dítka jsem měla uplně jiné požadavky než u dalších.
      Poprvé jsem hledala nízký rozpočet, větší korbu, relativně bytelný aby ho zvládl ovladat manžel a když narazil na nerovnost aby nehrozil pád, velikost do výtahu a auta mě neomezovala obojí bylo dostatečně velké. Zvolila jsme tenkrát čtyřkolku bez otočných koleček a byla to hluboká korba která se předělala na sporťák.
      Podruhé jsem byla omezena kufrem auta, tudíž bylo jasné že bude korba vanička a podvozek, zároveň už jsem si přála aby byla i autosedačka na podvozek. Měl své mouchy, třeba sporťák mi moc nevyhovoval, ale korba byla dost velká a tu jsme měli dlouho. Byl z druhé ruky a mě odvozil dvě děti a podruhé jsem na něj přidělala i skejt pro starší dcerku.
      Za mě jsou důležité parametry - velikost korby, 4 nafukovací kola, celková velikost kočárku ( auto a případně výtah), váha korby( já měla těžkou a do druhého patra to nešlo s dítkem unést, tak sjem byla ráda za solo vložnou tašku ze starého kočárku) a také cena.
      Ady.S   | 02.08.2017 22:10:04
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomoc s výběrem kočárku
      Ono se těžko radí, ale jak se asi píše výš... Co od něho očekáváš? Jen město a krátké přesuny, nebo spíš na dlouhé vycházky v terénu a sport? Podle toho bych volila... Jestli město, tak spíš v předu otočná kolečka, ať se vlezeš do ochodu, k lékaři apod., jestli hlavně terén, tak určitě nafukovací... Pro mě byla důležitá i délka korbičky, některé jsou malé (teda před těmi x-lety byly..), že se ti tam pomalu půlroční dítko nevejde... Sportovní korbičku bych po svých zkušenostech chtěla otočnou, ať se dítě může dívat na tebe nebo ven (mé dítě se chtělo zásadně dívat na mě)... Jestli bydlíš v bytě, tak důležité jsou i rozměry, jestli ho často budeš převážet autem, tak skladnost a složitost při skládání.
      To jestli volit nový nebo z druhé ruky je na tobě. Náš kočárek za pár tisíc odvozil tři a půl dítěte (půl roku byl kočárek jako záložní pro synovce u našich, než si ho vzali známí), jako fakt odvozil, terény, město, časté skládání do kufru auta...
      moninif   | 04.08.2017 08:21:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomoc s výběrem kočárku
      Lenouch3: já jsem kupovala kočárek od kamarádky .. Ač po dvou dětech, tak byl kočárek v naprosto parádním stavu, taky hodně asi hodně hraje roli, jak se o kočárek starala a že na něm nešetřila, protože měla kočárek od emmaljungy, které jsou co se týče kvality a co jsem četla na samé špici.
      SoniaCer   | 16.08.2017 21:52:26
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Potřeby pro dítě, kočárky, oblečení (strana 330)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×