banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

pomazánky - diskuze

33 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Jak děláte pomazánky? Nemyslím co do nich dáváte a tak za náplň nebo jak to říct :) Chtěla bych vědět jaký používáte základ pro suroviny.Já jedla tolik variací pomazánek a nevím pořádně co to vlastně je ten bílý základ. Já dávám: tvaroh, mazací sýr, sůl, trochu mléka, koření + suroviny. Co vy?Jsou ještě jiné pomazánky kde není bílý základ a v tom něco, ale třeba něco na způsob drožďové apod?Nám dělali ve škole takovu narůžovělou s takovou nasládlou chutí a já nemůžu příjt na to co to bylo, ale hrozně mi to chutnalo. Nenapadá vás něco?
Ja davam jako zaklad lucinu, olivovy olej a vetsinou cesnek. A myslim, ze ruzova skolkova byla Budapestska.
mě chutná i čočková (čočka, uzený sýr, cibule, pomazánkové máslo), drožďová, vajíčková, rybičková, bůčková , pak různé zeleninové (mrkev, celer),..... taky hledám nové inspirace.
já teda nejsem žádnej mistr pomazánek, ale můj základ je většinou máslo, mazací sýr a cibule Jinak někdy dělám pomazánky z majolky (většinou rybí nebo krabí pomazánky), občas do toho svého univerzálního základu přidávám i paštiku (ale nikdy s játrama, dávám buď matěje nebo pastu z uzeného masa, případně šunkovou pěnu)...
Je plno variací a do všech se tvaroh opravdu nehodí.....
@foREVer No a právě ty netvarohové mě šíleně zajímají, šup sem s nima...
@medox já tvarohové moc nemusím, ale i tak dělám pomazánky málo, moje mamka je mistr pomazánek, udělá snad ze všeho. Já jsem teda nedávno udělala luxusní z uzené ryby, kterou děda ulovil a sám vyudil :-) Jinak já dělám tuňákovou, vajíčkovou a tyhle dvě hodně obměňuju. Pak dělám rybí a dělala jsem i tavrůžkovou, to jsem měla tvarůžky přímo z Loštic-ty olomoucké.Jinak základ na tu tuňákovou a i vajíčkovou mám mazací sýr, máslo a hořčici-trochu :-)
@foREVer Super, sýr hořtice a máslo to je další základ do mého sešítku :) právě že mě se ten tvaroh do všeho nehodí tak schánim obměnu. Mě tvarohové teda chutnají, ale nedávno jsem dle netu dělala droždovou a ta byla ted abáječná. Jinak spíš do toho svého základu prdnu co příjde pod ruku, ale jak jsem koukala na ty honafí recepty jsem velice umírněná, musím to vše vyzkoušet.
@medox většinou dělám asi tvarohové, na netvarohové si teď nevzpomenu, jen na tuňákovou - konzerva tuňáka,uvařené vejce,máslo a to vše rozmixuji, a trochu soli
@medox Pss netvarohové.Dám ještě jednu tvarohovouTvaroh a rozemleta vysočina-pochoutka.
@Honafa tý jo, to vyzkouším
@Honafa Ač tvarohové nevyhledávám, tohle musí být super ;-)
zaklad majoneza ,cottage,tvaroh...podle toho jaka...obcas bily jogurt

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40