banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

pomazánky - diskuze

33 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Jak děláte pomazánky? Nemyslím co do nich dáváte a tak za náplň nebo jak to říct :) Chtěla bych vědět jaký používáte základ pro suroviny.Já jedla tolik variací pomazánek a nevím pořádně co to vlastně je ten bílý základ. Já dávám: tvaroh, mazací sýr, sůl, trochu mléka, koření + suroviny. Co vy?Jsou ještě jiné pomazánky kde není bílý základ a v tom něco, ale třeba něco na způsob drožďové apod?Nám dělali ve škole takovu narůžovělou s takovou nasládlou chutí a já nemůžu příjt na to co to bylo, ale hrozně mi to chutnalo. Nenapadá vás něco?
Ja davam jako zaklad lucinu, olivovy olej a vetsinou cesnek. A myslim, ze ruzova skolkova byla Budapestska.
mě chutná i čočková (čočka, uzený sýr, cibule, pomazánkové máslo), drožďová, vajíčková, rybičková, bůčková , pak různé zeleninové (mrkev, celer),..... taky hledám nové inspirace.
já teda nejsem žádnej mistr pomazánek, ale můj základ je většinou máslo, mazací sýr a cibule Jinak někdy dělám pomazánky z majolky (většinou rybí nebo krabí pomazánky), občas do toho svého univerzálního základu přidávám i paštiku (ale nikdy s játrama, dávám buď matěje nebo pastu z uzeného masa, případně šunkovou pěnu)...
Je plno variací a do všech se tvaroh opravdu nehodí.....
@foREVer No a právě ty netvarohové mě šíleně zajímají, šup sem s nima...
@medox já tvarohové moc nemusím, ale i tak dělám pomazánky málo, moje mamka je mistr pomazánek, udělá snad ze všeho. Já jsem teda nedávno udělala luxusní z uzené ryby, kterou děda ulovil a sám vyudil :-) Jinak já dělám tuňákovou, vajíčkovou a tyhle dvě hodně obměňuju. Pak dělám rybí a dělala jsem i tavrůžkovou, to jsem měla tvarůžky přímo z Loštic-ty olomoucké.Jinak základ na tu tuňákovou a i vajíčkovou mám mazací sýr, máslo a hořčici-trochu :-)
@foREVer Super, sýr hořtice a máslo to je další základ do mého sešítku :) právě že mě se ten tvaroh do všeho nehodí tak schánim obměnu. Mě tvarohové teda chutnají, ale nedávno jsem dle netu dělala droždovou a ta byla ted abáječná. Jinak spíš do toho svého základu prdnu co příjde pod ruku, ale jak jsem koukala na ty honafí recepty jsem velice umírněná, musím to vše vyzkoušet.
@medox většinou dělám asi tvarohové, na netvarohové si teď nevzpomenu, jen na tuňákovou - konzerva tuňáka,uvařené vejce,máslo a to vše rozmixuji, a trochu soli
@medox Pss netvarohové.Dám ještě jednu tvarohovouTvaroh a rozemleta vysočina-pochoutka.
@Honafa tý jo, to vyzkouším
@Honafa Ač tvarohové nevyhledávám, tohle musí být super ;-)
zaklad majoneza ,cottage,tvaroh...podle toho jaka...obcas bily jogurt
Ja jsem mistr pomazánka.Dělám výborné z čehokoliv.Základ je vždy tvaroh.Jak se tam dá paprika tak je i ružový a pak všechno možné.Dnes jsem třeba udělala Martinovi Bulharku.Základ je vařené hovězí a brambory.Stačí klidně i zbytky.To se hodí do mixeru a k tomu-cibule,paprika,okurka,nálev z okurek a trošku tatarky.Osolit,opepřit a mixnout.Dáva se to třeba na topinky.ale ru dělám jen výjmečně.Jinak opravdu tvaroh,vajíčka,šunka,tvrdý sýt,ochutit mixnout a mazat na chlebíčky.
@Honafa Do té bulharky teda tvaroh ne? Pochopila jsem to dobře? Ta zní zrovna báječně. A to se pomazánka ted amixuje?? Já vim že zním jako blb, ale já pomázánky nikdy nedělala. Když to vydávám za pomazánku tak to tam krájím a nebo strouhám, ale nikdy mě to nenapadlo rozmixovat, ale má tot eda svou logiku :)
@medox Do bulharky tvaroh né.Jo všecko se rovnou mixuje.Se s tím budu krájet a míchat.Jednou jsem rozmixovala zbytek vepřového se zelím a to byla dobrota.
Ja pouzivam jako zaklad maslo
já dávám jako základ pomazánkové máslo :-)jinak narůžovělá mě napadla ze šunkové pěny či co to je, ale nevím jestli je ta věc nasládlá, jen vím, že taková dělá...
Nedávám mléko ani mazací sýr. Tvaroh, jogurt nebo zakysku. Já mám ještě ze školy receptury studených pokrmů a tam je pomazánek hafo.
To narůžovělý je vyšlehaný máslo s marmeládou, nebo taky s nutelou. Jestli chceš přišlo mi mailem tuna pomazánek tak mi písni mail tvůj a přepošlu, klidně přes vzkazík.
@Ady.S nemuzes to supnout sem? Zkopirovat do receptu? Maruska je lucinovy typ, tak az ji prestane bavit hola lucina, at muzu tvorit
@zajic JE TOHO HODNĚ RADŠI TEN MAIL PÍSNI PŘES VZKAZY.
@Ady.S můžu taky poprosit o zaslání pomazánek.děkuji
@Ady.S Adélko,pošli mi pomazánky,prosím
@tygřímáma i mě prosím :-)

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40