banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Opět jídlo - tentokrát 10 měsíců - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, zase prosím o inspiraci. Co udělat k obědu pro 10 měsíční mimi? Zatím dělám asi pět věcí a ty pořádn střídám...Tak si říkám, jestli to Dannymu za chvilku nezošklivým.Dělám asi toto:- dětskou rajskou + těstoviny- mrkev, cuketa, maso, rýže- mrkev, mrambor, hrášek, dětská šunka- mrkev, brambor, červená čočka, žloutek- brambor, špenát, maso- občas skleničky Hamánek (když jsem líná)- různá obměna vývarůCo dál? Nechci mu zatím dávat naše věci, přijde mi to pro malýho ještě dost nevhodný (kromě polívek). Co jim ještě dáváte? A jiné možné suroviny?
já taky někdy nevím co, tak sem dnesk do kastrůlku hodila trochu mrkve, trochu porku, trochu květáku a petrželku, jedl jak ďas.a když sem líná tak dám sklenčku a nestydím se za to.taky dávám kuskus, amarant, sem ještě nezkusila, rýze mu moc nejede, to si dží v puse a pak to vyplivne. já vařím prostě dle toho co mám doma. taky díky exému zatím nedávám nějaké věci, ale už sem říkala, že zkusím papriku, nebo rajče.
Co třeba místo mrkve dát květák nebo brokolici, brambory maso, taky mě napadá rajče+ paprika+brambory a maso. Nebo uvařit maso a zavařit do toho těstoviny vlastně jakoby polívku.
díky za inspiraci myslím, že Danny může být spokojený, máš to jako v Imperialu
já dávám skoro všechno a malá ted měla 10 měs. s čočku sme začaly dneska, omáčky jen někdy málo, s těma prý až do roku i se špenátem, je to alergické, ale jinak vařím to co jíme my, jen jí to neosolím atd.. jinak i párečky dětské nebo lhotské šunku sem ještě nezkoušelo lebo u nás to nemývají. Ale jinak i těst. od 10 měs. může
Abych napsala pravdu, tak já teda taky nemám \"recepty\" - většinou zkombinuji co mám doma (samozřejmě vhodné pro malou).Mám nakoupené zel. směsi, takže jednou jí má s masem a bramborem, jindy z ní vyndám např. jen mrkev a má to s rýžovými vločkami, nebo má jen zeleninu a masový vývar, nebo jen čistou zeleninu a tak...Baští mi - mrkev, brambor, brokolici, petržel, papriky, květák, hrášek, kukuřici, zel. fazolky, dáni, cuketu..., rýžové vločky, amarantové kuličky, další nejrůznější vločky - pohankové, jáhlové, pšeničné a tak..Maso jí dávám kuřecí, králičí, hovězí a vepř. panenku..Všechno dělám jen nad párou a různě patlám dohromady...Myslím, že od té doby co vařím já neměla stejné jídlo 2x  (kromě dnů kdy má jen zeleninu z pytlíku).
@agafja Co jsou to amarantové kuličky? a jak děláš ty vločky? To se dá jako příloha k zelenině? A co je to zelenina z pytlíku? Hledám inspiraci
@medox http://www.novyvek.cz/?sekce=maminka&pg=clanek&id=445zahušťuji s nima vývary nebo je prostě jen tak přisypu už k hotovému jídluZeleninové směsi je normální zelenina, mražená, v pytlíku - dpbrá je značka Ardo, má i bioklvalitu (ale ta u nás v Podbo není k sehnání) http://www.ardomochov.cz/Vločky chvilku povařím s UM a je z nich kašička a tu pak třeba dodělám na sladko (přidám ovoce nebo jen šťávu např. z mandarinky) či se zeleninou... nebo i nechám samotnou (to spíš k večeři) 
Ja jsem dávala tak všechno co nám,ale nemastné,neslané a nekořeněné.Začala jsem vařit třeba guláš a bez solení a kořenění jsem kus odebrala a nám to dovařila.Vařila jsem sice opačně než jsem byla zvyklá,ala nemusela jsem vařit zvlášt.Dodnes díky dětem moc nesolím a dělám převážně těstoviny.
pokud delas jen maso a ryby dusene a na pare,muzes obcas i na masle....urcite lepsi nez slana detska sunka...ja davala treba i zapecene testoviny apod
Jak to tak čtu tak se dost stydim. Já mu teda takhle pěkně nevyvařuju. Dělám prostě zeleninu různé druhy. K tomu většinou maso a těstoviny nebo rýži. Polévky moc nedělám, spíš výjmečně. Já jsem zoufalá z toho co mu dávat po roce. Říká se to co jíme my. Ale martin jí v práci. A já si většinou namažu rohlík a nebo jim to co Toník Jo ještě mu dávám rohlík namazaný jogurtem nebo nějákou pomazánnkou.
@medox já se toho jeho roku taky děsila! a teď prostě fakt vařím obědy. jednoduchý, ale přecejen pestřejší, než když jsem jedla sama. joo, a teda řeknuti, to vyvařování je děs - musí to být naplánovaný dopředu, aby bylo z čeho vařit, musí to být hotový dřív, než začne dítě kvičet únavou a hladem..moc se mi to nedaří a taky aspoň jednou týdně jíme někde venku, v restauraci, pak taky u babičky, nebo se to tak nějak přihodí, že je až teplá večeře

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40