banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Omáčky - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Ahoj všetkým,myslela som,že by malá už mohla,zatial som neskúšala,čím to zahustit,može už napr.rajskou?má 8mes,a od kedy sa može pečivo,a aké je najvhodnejšie,moc dakujem za tipy
Pokud už jste jedli lepek tak můžeš zahustit trochou mouky. Pečivo jsem dávala od 9 měsíce rohlík a nebo chleba bez kůrky.
@zanlena Všetkým ešte raz dakujem,a ešte taká otázka,ta múka asi hladká,predpokladám,je to tak?
@m1m2m3 Všechny omáčky jak pro nás tak pro Petříka zahušťuji hlakou moukou.
@zanlena Dakujem,nebola som si uplne istá
ahojky, pokud ještě nemáte vyzkoušený lepek, tak kukuřičnou moučkou, klidně tu od nestlé nemléčnou, co se dá použít i na kašičky nebo nastrouhanu bramborou.
Dá se udělat třeba taková svíčková omáčka pro kojence.Vezmeš si mrkev,petržel,nebo pastynák a uvaříš do měkka v trošičce vody(nebo v domácím masovém vývaru),to rozmixuješ,podáváš s vařenou těstovinou a je to.To samé rajská,uvaříš si v trošičce vody brambor,mrkev,pastynák,rajče-nebo rajčatový protlak trošičku a uvaříš do měkka,vše rozmixuješ a podáváš s rýží,nebo těstovinou,nebo s bramborem,ale tu rajskou tak raději za měsíc,dva,protože rajčata jsou mršky
@káččč i kuře na paprice-od 10měsíců.Uvaříš si ve vodě kousínek cibule,s masem,špetičku sladké papriky to vše uvaříš ve vodě.Zahustíš bramborovým škrobem rozdělaný v trošce vody a podáváš s těstovinou,nebo rýží.Do omáčky můžeš přidat trošičku UM.
@káččč Velmi pekne dakujem,vyskúšame,s kousaním problém vobec nemá,má 5 zoubku,nemixujem vobec,len trošku pomačkám vidličkou,tak to má najradšej,a má i kaše,robím mliečne,pretože ako som tu minule písala,že nepije mlieko ráno,ani večer,tak preto,a aj s obsahom lepku už,dakujem za receptíky
@m1m2m3 ještě mě napadla rýžová moučka-od Nestlé!Je šikovná,když už máš vařené jídlo a zdá se Ti ještě řídké,tak do teplého ještě trošičku zamíchat.Bramb.nebo kukuřičný škrob musíš vařit aspon 3minuty-ten se rozdělává tak v 50ml studené vody se špetkou škrobu asi na porc...
@m1m2m3 nemáš za co
já jsem zahuštovala omáčky jen bramborovým a kukuřičným škrobem,ale moukou ne.Tenkrát mi to poradila dr.Jinak dr.mi tenkrát říkala,že dokud dětem stačí zeleninka,nebo zeleninka s masem,tak to jídlo má být vlastně zahuštěno tím velkým množstvím zeleninyPo roce už možná mouka nevadí,ale ted je ještě malý.Pečivo nám též poradila kolem 9.-12.měsíce a to podle toho,jak se zachová a jestli jí to půjde žužlat.I tak mi to začala žužlat až od roka.Taky záleží na množství zoubků
no,omacku muzes hustit troskoumouky,pokudjitreba piskot a kase s lepkem,jinak pecivo namdr. rekl,zekdyznemacimkousat jeblbost davat,takmeliobcas rohlik od 10mesice,pravidelne odrokaatomeli uz 12 zubu

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40