banner

Vaření - nové reakce

Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 47 227 příspěvků

Svíčková

Nasekám si zeleninu - celer petržel a mrkev, přidám maso vcelku, podleju vodou a přidám bobkový list, nové koření a celý pepř, sůl. Nechám 24 hodin odležet. Pak druhý den vařím do měkka, vytáhnu maso, vyndám koření, přidám zakysanou smetanu a ještě povařím, přidám smetanu na vaření s moukou. Nakonec všechno rozmixuju, je to taková až pěna, cukr ani ocet nepřidávám. Miluju to takhle

Vašík je můj člověk

Brněnský dort

toz jo, zvladla bych to, ale ver, ze na to je teda muj cas drahy.

Ke snídani míchaná vejce na sádle a škvarečkách, chléb

mňam

slintám

mňam

neděle

dobrota

Chlapsky vareni

neděle

Mnamy:)

Ty budu delat ja zitra. Tatovi z krkovicky (za ty bramboraky) a nam z kureciho, mame to radsi. K tomu kase a okurky.

Svíčková

Tak já prošpikuji maso a naložím ho do zeleniny, kterou upravím tak, že osmahnu cibulku pak dám zamraženou nebo čerstvou kořenovou zeleninu a taky osmahnu. Zaliji vodou dám celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, trochu octa achvilku povařím. Když to vychladne zaliji tím maso a nechám den odležet. Pak to dám do trouby a upeču. Když je maso měkký tak ho vytáhnu zeleninu přecedím rozmixuji, ale vyndám tedy bobkový list před mixováním a aby toho bylo víc tak ještě dávám mouku. Rozmixovanou zeleninu dám zpátky do hrnce zapráším moukou a zaleji slitým vývarem a ještě doliji další vodu a povařím. Nakonec přidám smetanu. Kdysy jsem svíčkovou dělala úplně jinak. Maso na plátky a naklepat, osolit. Zprudka opéct a pak na výpeku osmahnout pokrájenou cibuli a zeleninu. Přidala jsem osmahnuté maso, bobkový list, celý pepř a nové koření a zalila vodou a dusila do měkka. Pak jsem maso vyndala, zzeleninu přepasírovala přes sítko, protože jsem neměla mixér. Zahustila jsem moukou povařila a dochutila. Na závěr jsem opět dala smetanu.
@nadule1

Co se peče neuteče

Ja myslím,že tady jo.I když Gabka taky na mě čuměla,že takhle to snad nikdy nejedla.Ja jsem to kdysi hodně vařila Martinovi.U nás se to hodně jedlo v jídelně nebo i u babiček a i doma.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

55 %
39 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40