Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze
Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 594 příspěvků
šéf na smetaně
Tak jsme si udělali s Tomem radost a koupili jsme tu knihu. Super recepty, většinou ze surovin které mám doma, nemusím kvůli tomu do specializovaného obchodu. Tak se těším na nějakou dobrotu, škoda jen že je tam hodně věcí které jako kojící nemůžu.omáčky
Když už tu byla zmínka o zamrazování, dají se zamrazit omáčky? Rajská, paprikáš, různé smetanové-třeba svíčková, koprovka, atd.? Máte s tím někdo zkušenost, jaké jste zkoušely zamrazit? Poslední dobou když navařím, dám si dvě porce do mrazáku, abych v létě, když budu s Andulkou dopoledne trajdat po výletech, měla vždycky něco po ruce, co jen vytáhnu, rozmrazím a ohřeju, ať nejsme jen o párcích nebo o hranolkách. Omáčky jsem ještě nikdy nezkoušela, tak nevím, jestli se třeba po rozmrazení nezdrcnou nebo nezkysnou.lasagne, cannelloni..
dneska jsem dělala canellonni, takové ty široké trubky plněné masem a chtěla jsem nový recept, tak jsem si našla podle Emanuela Ridiho, podle kterého dost vaříme a překvapilo mě, že ty cannelloni spařuje horkou vodou a pak plní... stejně tak v některých receptech spařují nebo vaří lasagne, než je dávají do zapékací mísy..já dávám těstoviny vždy syrové (i na krabici je to tak uvedené) a vodu a vždycky se dobře udělají jak to děláte vy? a jak se to pak plní, když je to vařené?Rajčata v mražáku
Najde se někdo kdo mrazí rajčata? Každému komu to říkám na mě hledí, že to jde. Já normálně v sezóně vyberu pěkné zralé rajčata, a tak celé nijak tepelně upravané je hodím na mražák. V zimě z nich pak vařím, teda spíš dávám pod maso, nebo dělám rajskou, ale i lečo z toho jde.Skladovaní potravin
Máte doma špajz?My máme takový ten klasický panelákový,ale kupodivu tam je super teplota,jak ve sklepě.Ani ve vedrech tam není vedro.Hodně u nás v domě mají lidi na balkoně skřínku a v ní skladují všechno možné-od mléka až po rýži.To se mi nezdá moc praktické vzhledem k výkyvům teplot.Osobní zkušenost
Už se tu někdo zmínil o vaření pudinku v mikrovlnce.Uvízlo mi to v hlavě,ale moc jsem tomu nevěřila.Dnes jsem vyzkoušela a fakt.Dala jsem mín mléka(víc nebylo)cukr a pudink a dala na 3min do mikrovlnky a to se udělalo.Od teď už dělám pudink jen tam.odpeckovavac tresni
holky mate nektera,jaky a jak jste s tim spokojene?staci uplne nejaky obc levny nebo neco lepsiho?dekuju za tipySouvisející články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
26 %
27 hlasů
70 %
73 hlasů
5 %
5 hlasů
Celkem hlasovalo 105 unikátních návštěvníků