banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 592 příspěvků

Hmotnost výrobků

Inspirovala mně nedávná diskuze na facebooku o dodržování hmotnosti čerstvého droždí. Ivulisek si tam stěžoval, že kostička droždí nikdy neváží 42g, jak je uvedeno. V sobotu jsem zkusila převážit 1kg mouky, cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr. Jedním slovem katastrofa. Všechny výrobky neměly uvedenou gramáž, vždy bylo o něco méně. Když si vezmu, kolik se těchto potravin prodá ročně, přijdou si výrobci na pěkné prachy a nás zákazníky berou pěkně na hůl.

Moderní jídla

Nebo spíše nemoderní jídla.Co máte rádi a víte ,že už je to úplně out?Nebo co jste měli rádi jako děti a ted už by jste to nejedli?Narážím na soutěž na nově-že plno lidí vařilo italské rizoto,že to je in a naopak jak někdo udělal něco komunistického tak ho seřvali a hlavně to vůbec neochutnali,že to oni do huby nedají.Přitom by jim to i chutnalo,ale není to in,tak to nejí.To mi připomnělo školní jídelnu a dušenou mrkev-mi by chutnala,ale nejedl ji nikdo,tak jsem ji nemohla jíst ani já,bo bych byla za prase.

Mám tady dost rajčat, tak dnes vyzkouším místní radu a zkusím je zamrazit, předtím je ale oloupu.

Barvení marcipánu

Nesehnala jsem hnědou a černou barvu, nevíte čím bych si mohla pomoct? U hnědé mě napadlo kakao, ale nejsem si jistá a v kombinaci jiných barev docela pokulhávám. Poradíte mi, zkušené cukrářky?

mléko z automatu

musím ho převařit když zněj chci dělat palačinky???nebo je to zbytečný...díky

vepřová panenka + příloha ?

Holky, o víkendu přijedou naši a mně se nechce nějak složitě vyvařovat, takže mě napadlo udělat k obědu panenku. Úpravu masa zvládnu, koneckonců dělám si ji docela často, ale netuším, co se k nějakému tomu stejčku hodí za přílohu? Já jsem totiž prase a panenku pojídám zásadně samotnou Nejsem expert přes přílohy celkově, já jsem vždycky skončila maximálně u šťouchaných brambor (a to už je co říct, když je udělám, většinou totiž jedu na vařených), kari rýže nebo obyč těstovinách. Poradíte?

Holky, dají se rajčata mrazit? Na co je po rozmrazení používáte? Mají i tu rajčátkovou vůni?Díky za vaše tipy

Mám opravdu VELMI inteligentní dotaz

.Ráda sleduju pořady, kde se vaří a zdá se mě, že v snad každém je nějaký rozmar(jinak se to nazvat nedá) dat na ozdobu toho jídla nějaké to zelené. Třeba mátu nebo meduňku nebo petrželku nebo já nevím co. To se jako jí i to zelené? Já to doma nepraktikuju a přiznám, že po každém jídle seškrabovat před umytím nádobí z talířů nati... asi by mě to dlouho nebavilo.

vaříte

Když jste sami doma, a odjedou děti, nebo manžel nebo všichni, vaříte ??? Nebo se něčím odbydete ???

kváskový chléb

Tak jsem asi objevila Ameriku, ale včera jsem upekla domácí kváskový chléb ... na druhý pokus, při prvním jsem neměla ošatku a překynul mi, tak jsem z toho měla spíš takovou placku ... ale holky, to je chlebíček ... pevná kůrka, výborná chuť ... no prostě lahoda ... asi už se těžko budu vracet ke kupované šumavě :-) A je fakt, že jsem zkoušela různé chleby, ale z droždí to prostě není chleba ...

Prosba

Holky, chtěla bych upéct jablkovou buchtu,kde jsou jablka mezi 2 plackami těsta, ale někam jsem \"uklidila\" recept. Můžete mi pomoct, prosím? Děkuju

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici