Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 575 příspěvků
lasagne
nebo jak se to pise:D:D koupila sem si je v obchode..a jelikoz sem je videla porpve v zivote:D a budu je delat porpve v zivote, a besamel( v receptech- vidim poprve v zivote) napiste mi nekdo recept, kterej delate, (prosim postup jak pro debila) at doma muzu zazarit:D:D:D a kterej dobre smakuje:o)
Dort pro ročňáka
Holky, prosím poraďte mi dort pro Vašíka, pozítří bude mít rok.Respektive dort asi vím, budu dělat klasicky z šlehačky, kys. smetany, piškotů a ovoce. Je to jednoduchý a chutná i nám dospělým. Ale řeším jaký ovoce můžu ročňákovi dát.Přiznám se, že trochu tápu. Jak není nic moc sezónního teď a ještě se vyhýbáme citrusům, tak Vašík teď v podstatě jí jenom jablka a banány - nic moc teda...ale to je do toho dortu málo - teda jablka se mi tam nějak nehodí vůbec a jen s banánem je to na prd. Může už v roce jahody??? To je silnej alergen, ale nevím jestli v roce už je to v pohodě. A když tam frknu trochu kiwi??? Ono se asi prd stane, žejo - sní toho trochu. Tak ale obecně, jak ovoce jedí vaši prcci v tomhle ročním období - pokud máte taky takováhel batolata?
ovocno masovy tyden
si uzivaji ted deti...v pondeli svickove steaky a omacka ze susenych svestek, vcera kureci prsia a broskvovomerunkove pyre,dneska veprove steaky a tvorh vyslehany z mrazenyma jahodama,zitra bude zralok a ovocny salat z exotickeho ovoce s kokosovym mlekem a v patek pecene kure a pomerancova omacka a pomerancovy sorbet...proste nemame zadne prilohy ,protoze je nechteji a tatinek chudak trpi jak zvire a stravuje se po hospodachOd čeho začít?
Gabka má kamarádku co má 20 let a ted se odstěhovala ke klukovi a neumí vůbec vařit.Od čeho by tam měla začít?Ja radím od polívek,pak něco smaženého obalovaného,palačinky,saláty...
měké maso
Poprvé v životě jsem udělala super měké odpadávající maso. Nejdřív jsem udělala takový základ něco jako na svíčkovou, ale z řapíkatého celeru, hodně cibule a rajčatového protlaku, na to jsem položila do hrnce okořeněnou krkovici v celku a dala na tři hodiny do trouby na 150-180. A holky to byl orgasmus. Tak měké maso jsem nikdy neudělala. Jsem do toho bodla vidličku a projela jako máslem......Nami.....Už vím jak na to a teď se rozjedu.Už umím udělat super vývar.....a trvalo to dlouho. Teď jsem odhlalila i záhadu měkého masa.....Co objevím příště?Příprava
Minulí týden na chalupě jsem pozorovala naše jak vaří.Oni vaří hodně ze zeleniny a denně podle mě spotřebují tak pul kg cibule. Ja být mamkou tak si normálně před vařením dělám přípravu-do misky nakrájím tu cibuli na celý den a pak si ji odebírám.Oni totiž vaří oba,mamka i tatka a ještě ráno ,v poledne,večer.To samé třeba s mrkvičkou atd.Fakt bych ráno nakrájela zeleniny a pak už jen vařila.Doma to nedělám,zas takovou spotřebu nemám a mám různé mixery a kráječe a používám zmrzlou zeleninu.Ale někdy,když mě čeká velké vaření tak si suroviny nachystám na stůl a neuklízím je v průběhu vaření,ale až dovařím.Co vy-děláte si někdo přípravu jak v restauraci?Mimochodem,otázka mě napadla při dívaní se na Svátu Kuřátka a i když jsem to viděla po letech už loni,tak letos se mi to zdá příšerné to jeho vaření,až nechutné.Když margarín -tak jaký?
Ja většinou Ramu.Občas něco jiného jako Floru,že podlehnu reklamě,ale to mi nechutná.A když né Ramu tak Zlatou Hanu.To mám doma asi nejčastěji.Občas Ramu bonjur.A máslo kupujete jaké?Když byl doma Martin tak jsem kupovala máslo Prezident ten osolený.To mu chutnalo.Taky máme pořád doma pomazánkové máslo-tam je mi to jedno,když už tak mám ráda křenové.Bohužel děti né.Dort, co se musí uležet a navíc se dobře převáží
Příští neděli budeme v Rožnově slavit narozky moji maminky.Chtěla bych jí udělat dort, ale z provozních důvodů ho můžu udělat jen ve čtvrtek, a navíc doma, takže by pak jel 200 km autem.Který dort je lepší po třech dnech a ještě neutrpí převozem?Napadá mě jen medovník. Je ještě něco? (Nic proti medovníku, samozřejmě)
Omáčka k těstovinám
Kuchařinky, prosím o receptíky. Míšovi teď zachutnaly všelijaké omáčky, nejraději je baští s těstovinama, ale zdá se mi, že pořád jedu těch svých pár receptů a ráda bych vyzkoušela něco nového. Poradíte?Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
20 %
14 hlasů
0 %
0 hlasů
9 %
6 hlasů
54 %
38 hlasů
17 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků