banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 575 příspěvků

lasagne

nebo jak se to pise:D:D koupila sem si je v obchode..a jelikoz sem je videla porpve v zivote:D a budu je delat porpve v zivote, a besamel( v receptech- vidim poprve v zivote) napiste mi nekdo recept, kterej delate, (prosim postup jak pro debila) at doma muzu zazarit:D:D:D a kterej dobre smakuje:o)

Oběd

V kolik obědváte?Ja neobědvám nikdy,nebo né oficiálně,beru si oběd až jak se mi chce.Naši jí přesně o půl jedné.K tomu přizpůsobují celý den.Mamka z toho celý život šílí,ale nezmění to.

Dort pro ročňáka

Holky, prosím poraďte mi dort pro Vašíka, pozítří bude mít rok.Respektive dort asi vím, budu dělat klasicky z šlehačky, kys. smetany, piškotů a ovoce. Je to jednoduchý a chutná i nám dospělým. Ale řeším jaký ovoce můžu ročňákovi dát.Přiznám se, že trochu tápu. Jak není nic moc sezónního teď a ještě se vyhýbáme citrusům, tak Vašík teď v podstatě jí jenom jablka a banány - nic moc teda...ale to je do toho dortu málo - teda jablka se mi tam nějak nehodí vůbec a jen s banánem je to na prd. Může už v roce jahody??? To je silnej alergen, ale nevím jestli v roce už je to v pohodě. A když tam frknu trochu kiwi??? Ono se asi prd stane, žejo - sní toho trochu. Tak ale obecně, jak ovoce jedí vaši prcci v tomhle ročním období - pokud máte taky takováhel batolata?

ovocno masovy tyden

si uzivaji ted deti...v pondeli svickove steaky a omacka ze susenych svestek, vcera kureci prsia a broskvovomerunkove pyre,dneska veprove steaky a tvorh vyslehany z mrazenyma jahodama,zitra bude zralok a ovocny salat z exotickeho ovoce s kokosovym mlekem a v patek pecene kure a pomerancova omacka a pomerancovy sorbet...proste nemame zadne prilohy ,protoze je nechteji a tatinek chudak trpi jak zvire a stravuje se po hospodach

Od čeho začít?

Gabka má kamarádku co má 20 let a ted se odstěhovala ke klukovi a neumí vůbec vařit.Od čeho by tam měla začít?Ja radím od polívek,pak něco smaženého obalovaného,palačinky,saláty...

měké maso

Poprvé v životě jsem udělala super měké odpadávající maso. Nejdřív jsem udělala takový základ něco jako na svíčkovou, ale z řapíkatého celeru, hodně cibule a rajčatového protlaku, na to jsem položila do hrnce okořeněnou krkovici v celku a dala na tři hodiny do trouby na 150-180. A holky to byl orgasmus. Tak měké maso jsem nikdy neudělala. Jsem do toho bodla vidličku a projela jako máslem......Nami.....Už vím jak na to a teď se rozjedu.Už umím udělat super vývar.....a trvalo to dlouho. Teď jsem odhlalila i záhadu měkého masa.....Co objevím příště?

Příprava

Minulí týden na chalupě jsem pozorovala naše jak vaří.Oni vaří hodně ze zeleniny a denně podle mě spotřebují tak pul kg cibule. Ja být mamkou tak si normálně před vařením dělám přípravu-do misky nakrájím tu cibuli na celý den a pak si ji odebírám.Oni totiž vaří oba,mamka i tatka a ještě ráno ,v poledne,večer.To samé třeba s mrkvičkou atd.Fakt bych ráno nakrájela zeleniny a pak už jen vařila.Doma to nedělám,zas takovou spotřebu nemám a mám různé mixery a kráječe a používám zmrzlou zeleninu.Ale někdy,když mě čeká velké vaření tak si suroviny nachystám na stůl a neuklízím je v průběhu vaření,ale až dovařím.Co vy-děláte si někdo přípravu jak v restauraci?Mimochodem,otázka mě napadla při dívaní se na Svátu Kuřátka a i když jsem to viděla po letech už loni,tak letos se mi to zdá příšerné to jeho vaření,až nechutné.

Když margarín -tak jaký?

Ja většinou Ramu.Občas něco jiného jako Floru,že podlehnu reklamě,ale to mi nechutná.A když né Ramu tak Zlatou Hanu.To mám doma asi nejčastěji.Občas Ramu bonjur.A máslo kupujete jaké?Když byl doma Martin tak jsem kupovala máslo Prezident ten osolený.To mu chutnalo.Taky máme pořád doma pomazánkové máslo-tam je mi to jedno,když už tak mám ráda křenové.Bohužel děti né.

Dort, co se musí uležet a navíc se dobře převáží

Příští neděli budeme v Rožnově slavit narozky moji maminky.Chtěla bych jí udělat dort, ale z provozních důvodů ho můžu udělat jen ve čtvrtek, a navíc doma, takže by pak jel 200 km autem.Který dort je lepší po třech dnech a ještě neutrpí převozem?Napadá mě jen medovník. Je ještě něco? (Nic proti medovníku, samozřejmě)

maslo

zkouseli jste doma udelat sami maslo nejakym zpusobem?a jak se zadarilo?

Nějaký dobrý, osvědčený recept na medovník? :)

Omáčka k těstovinám

Kuchařinky, prosím o receptíky. Míšovi teď zachutnaly všelijaké omáčky, nejraději je baští s těstovinama, ale zdá se mi, že pořád jedu těch svých pár receptů a ráda bych vyzkoušela něco nového. Poradíte?

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

9 %
6 hlasů

54 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40