banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 592 příspěvků

Špagetový "úchyl"

Tak bych se mohla jmenovat já- třikrát do týdne si děláme k večeři špagety s různýma omáčkama nebo jen tak se sýrema s kečupem. Nejvíc ale miluju omáčku z Tesca Carbonara, vždycky si do ní přidám nakrájenou šunku.. Jsem úchyl nebo jste některá podobná?

Brambory

Jsem z toho opravdu jelen - nebo spíš jelenicebrambory jsou normálně jedovatý - a já se s nima cpu denodeně....ale,po použití kmínu jsou O.K. (viz diskuze "gurmánský koutek, v odborné části"

ještě k čaji

A máte ke svým oblíbeným čajíčkům i své oblíbené hrníčky?Já ano,mám plno hrníčků na všechny ty svoje oblíbené čajíky

A jaký čajíček?

V obchodech je tolik ruzných druhu čaju.Až se mi některé kombinace zdají šílené.Někdy zas naopak překvapí.Já jsem si prošla obdobím,kdy jsem vyzkoušela všechny možné.Nakonec kupuji a piju jen zelený s citronem od tékanné a ještě jejich šedý.Do toho si dávám citon a cukr.

jak smažit rybu

Holky, potřebuji radu, jak osmažit mražené rybí file, když není friťák! Na pánvi děsně prská, dle návodu do rozpáleného oleje - jedna strana byla černá...., když jsem dala poklici, bylo z toho bláto. Holky, co máte doma kuchaříky, poraďte prosím!!!!!!!! Mám výbornou obalenou tresku a fakt nevím, jak na to!!!!!!!!! Děkujuuuuu.

Snidane

Ahoj holky, co mate rady k snidani? Jite sladkou nebo slanou? Ja jsem odjakziva mela rada sladkou snidani, tak jsem stridala ruzne buchty, kolace, vanocku, chleba nebo rohlik s marmeladou nebo s medem a obcas jsem to prohodila za slanou snidani. Ale v prubehu doby jsem se propracovala k tomu, ze uz par let jim denne porad stejnou snidani a sice chleba nebo rohlik s maslem a marmeladou(ruzne druhy vlastni vyroby). Asi jsem divna, ale vubec se mi to neomrzi, naopak se na to rano primo hrozne tesim. Nic jineho uz bych si ani nedala, po buchtach me po ranu pali zaha a slane bych do sebe nenasoukala. Ale detem davam ruzne snidane, snazim se to obmenovat. Ale asi jsou po mne, protoze temer vzdycky taky chteji sladkou snidani. Zato manzelova nejoblibenejsi je salam nebo parek:-)Jak je to u vas?

Zbruf

Holky,tohle divný slovo bude mít Dáda zítra k obědu.Nevíte některá,co to vlastně je?Doufám,že jsem si ho zapamatovala dobře.

Perníčky

Ahoj holky, chtěla jsem Vás poprosit o nějaký dobrý vyzkoušený recept na vánoční perníčky...nikdy jsem je nepekla...děkuji moc pá

Vitana vaří za vás

... pamatujete ještě na ten slogan? Ale o to teď nejde. Viděla jsem reklamu v TV, pak jsem na ty polívky koukala i v krámě (nevím teď jistě, jestli to byla Vitana nebo jiná značka, ale myslím, že to bude u všech značek podobné) - teď se objevily (nebo jsem je až teď zaregistrovala) polévky z pytlíku, které jsou, jak deklaruje výrobce, "bez glutamátu a konzervantů". Jsou o něco dražší, než jiné pytlíkovky, tak kolem 18 - 20 korun.Nejsem sice příznivcem tohoto stravování, pytlíkovku jsme neměli už ani nepamatuju, ale když není třeba čas vařit, tak jako první pomoc.Můžu to "bez glutamátů a konzervantů" chápat tak, že je možno dát i dětem? Tedy že je pro ně o fous lepší, než obyčejná pytlíkovka? (Já vím, napíšete, že pytlíkové polévky obecně vhodné nejsou, s tím souhlasím, někdo to naopak neřeší a dává i ty obyčejné.) Ale co myslíte? P.S. Krémová žampionová, tu bych si dala hned a přiznávám, že klíďo i s glutamátem

pomelo 2

Tak jsem si dnes ten zázrak koupila.Kaufland-27,90.Zítra to s holkama vyzkoušíme a uvidíme.Vybrala jsem takový hodně žlutý.Buď to bude dobrý,nebo už nikdy více.Ale je pravdou,že ho lidi hodně kupovali.

sojovo bramborovy gulas

1 balicek sojy brambory , gulasove koreni masox, cibule ,spek ...dame varit vodu a do misky dame soju kterou zalijeme varici vodou pridema masox a nechame soju nabotnat ..mezitim si oloupeme cibuli nakrajime spek ..a oloupeme a dame varit brambory naktrajene na kosticky ...nachastamy hrnec ..do ktereho dame spek cibulky a vse osmazime .... soju slejeme pres cednik ..jakmile je nabotnala ..nakrajime na mensi kousky a dame osmazit s cibulkou a spekem .....pridame gulasove koreni ..zalijeme vodou a varime ...pak zahustit ..bud chlebem starsim a nebo klasickým zbusobem ..na konec pridame uvarene brambory a muzeme jist

pomelo

Holky,čtu tady příspěvek o pomelu.Musím přiznat,že jsem to nikdy neochutnala.Poraďte,na co to používáte,jaké to je a jak to chutná?

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici