banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 592 příspěvků

Hrušková povidla

Holky moje mamka chce delat hrušková povidla už jsem si našla neco i na internetu ,ale chci se zeptat jestli nekterá nedeláte doma

buchty

Ahojda prosim o radu chci udělat buchty ale s merunkama ykoušela ste je některa.

Vyzva

Vsude v tv ted ukazuji a delaji vetrniky,venecky,bananky,proste odpalovane testo.Tak jsem jak taz pripravena se do toho pusit i ja.Jen mam prosbu.Nemate nekdo radu jak udelat ten krem,aby byl jak ten cesky?V tv tam davaji vetsinou jen slehacku.Musim byt lepsi nez Martin ten uz jednou venecky udelal a byli vyborne.Dokonce trumfnul tchyni-tenkrat se spolu vsadili kdo udela lepsi.Bylo to tak pred 10 lety a on uz si na to nepamatuje.

rýžové nudle

Máte s nimi některá zkušenost?

čínske nudle

Holky vitejak delaji ti cinani ty nudle s kurecim masem a zeleninou treba...nebo chcharovi nudle ...Nakoupila jsem ty nudle a maso atd...Ale nechcije zkazit nezkousely jste to nektera doma chtela bych vedet jak dodat tu spravnou chut jesi to tim masem jako osmazim s korenim doda tu chut nebo nevim...zkuste mi poradit dekuji...

Zbytek kuřete

Holky, Jirka koupil v akci celé kuře, tak jsem ho dnes upekla k obědu v jednom pekáči se zeleninou a bramborama, ale on jel ráno na barák, takže k obědu jsem měla jedno stehno já, on si ho dá k večeři, já k večeři dojím zbytek těch brambůrek se zeleninou v té šťávičce a ještě si na to nastrouhám sýr. No ale zbylo mi maso, že, protože celé kuře je pro nás moc, takže vlastně celá prsa, kousky křídel plus zbytky na té kostře. To chci nechat na zítra na večeři, máte nápad, co s tím? Rizoto on nejí..napadlo mě dát na plech toustový chleba, na to kečup, kousky masa, sýr, cibuli a na horkovzduch zapéct..co děláte vy?

nevykyne a nevykyne

Já to fakt nechápu. V naší troubě mi nikdy nic nevykene. Nevim proč, dělam vše podle návodu, pěkně do vyhřáté trouby na daný stupeň, zkoušela jsem jak horkovzdušný program tak pečící ze zhra i ze zdola a nic. Prostě to nevykyne. Nevim co dělam špatně. Návod k tý troubě nemám,ale je to klasická sporáková elektrická od electrolux. Nevíte čim to může být?

Chutě

Dokážete rozeznat chutě?Myslím tím ty skryté.V televizi příjde nějaký kuchař a řekné jo jo je tam to a to a to.A hned ví jak to uvařit.

Jakou máte rádi čokoládu?

Já mám ráda hodně Milku,a zejména když mají v obchodě nějaké edice,které se normálně neprodávájí.A jinak vede oříšková.

Jakou rybu?

Tak tedy jakou rybu nejcasteji kupujete?A kupujete chlazene nebo mrazene?Ja se priznam,ze chlazenym neverim,ze jsou ok.Ja kupuji zmrazeneho celeho lososa.Udelam file a to co zbyde na kostech vyskrabu a udelam s vajickama jako vajecinu.To je dobrota.Pstruha jsem mela jednou.Udelala jsem na panvi i s hlavou a ocasem pak jsem ho vyhodila.Bylo to jak zive,ble.Ty zmrazene makrely ty jsem nemela nikdy.

Pangasius-skvělá ryba????

Ani náhodou!Celá natěšená jsem ji naplánovala dnes k obědu.Už když jsem ji vytáhla z mražáku a ucítila,tak jsem věděla,že to nebude nic pro mě.Obalila jsem ji a udělala jako řízek,ale i tak jsem tam pořád cítila tu pachuť jako by bahna-přesně to co nemám ráda na kaprovi.Takže můžu říct,že tato ryba u mě byla na talíři naposledy....kam se hrabe na tresku.Jsem opravdu zklamaná.

dort, koláč, příp. koláčky

Holky, Vandule má v pátek rok a já chci něco upéct na oslavu. Nemusí to být zrovna dort, pže Vandě budu dělat jen takový ten piškotovo ovocný, aby si mohla dát taky. stačí tedy nějaká buchta či koláče... Samozřejmě by to mělo v ideálním případě být snadné, rychlé, nenáropčné, ale delikatesní! Mám domácí pekárnu, tak bych jí příp. mohla také využít, ale spíš bych si představovala nějakou nekynutou buchtu s čokoládovou polevou....

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici