banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 587 příspěvků

slaný dort

Vložila jsem fotečku do galerie, jak jsem se s tím napoprvé poprala. http://blog.babyonline.cz/17639/fotogalerie/album/9845/

A ještě jednou :-)

Co je to vlastně droždí?Jedná se o živoucí lisované buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebují cukr. Velikost jedné kvasinky nepřesahuje 6 až 8 tisícin milimetru. Tyto živé organismy mají schopnost přeměňovat přirozené cukry v mouce na alkohol a oxid uhličitý, který právě způsobuje kynutí těsta. Čerstvé pekařské droždí obsahuje spoustu vitamínů, bílkovin a minerálů Uveďme například:thiamin - neboli vitamín B1- dobrý pro srdeční a nervovou činnostriboflavin - neboli vitamín B2 - ovlivňuje zdraví pokožky, zraku a trávicího ústrojíniacin - neboli vitamín B3 - příznivě ovlivňuje pokožku, trávicí ústrojí i nervovou soustavuCelkově se vitamíny typu B podílí na uvolňování ënergie ze sacharidů a tím příznivě působí na lidský organismus.Z minerálů uveďme například:chrom - který ulehčuje přisvojování glukózy a její pronikání do buněkDroždí neobsahuje lepek proto se může používat i při bezlepkové dietě.

Ještě droždí

Jak droždí skladovat a používatČerstvé pekařské droždí musí být skladováno při teplotách 1°C - 10°C, při této teplotě droždí nepracuje a proto si uchová svoji kvalitu po celou dobu trvanlivosti. Pokud droždí budeme opakovaně vystavovat nižším či vyšším teplotám budou jeho schopnosti oslabeny.Vzhledem k tomu, že droždí jsou živé mikroorganismy neměly by být delší dobu vystavovány přímému kontaktu s jinými surovinami - zejména sůl kvasinky zabíjí a tímnepříznivě ovlivňuje kynutí. Také teplota nad 55°C droždí ničí, proto je lepší používat suroviny o teplotě do 40°C.Čerstvé droždí můžeme i zamrazit. Své vlastnosti si zachovává i po jednom roce skladování v teplotě -18°C, ale jeho rozmrazování musí proběhnout v lednici a nejpozději do 24 hodin musí být zpracováno.

droždí

chci nahradit suché droždí čerstvým..když je 1 sáček suchého,kolik čerstvého??děkuji

droždí

prosím holky,v každém receptu na chleba je napsáno,suché droždí,to normální tam dát nemůžu? co by se stalo? a v jaké části obchodu ho najdu? tam kde mají vanilkový cukry atd? děkuji

drozdi a pekarny

holky cetla jsem ze davate drozdi domouky apod..ale to je pry chyba...ma se dat voda,drozdi a pripadne dalsi tekute veci..potom mouka,v mouce dulek na sul....cukr vysypat na mouku...drozdi nema prijit do primeho kontaktu se soli a cukrem hned..az pri hneteni...podle navodu od pekaru co delali recepty pro moulinex bagete xxl

Jeste jednou kralik

Da se nekde koupit chlazeny? (nechci mrazenyho)

Speciální obchody

U nás v centru je sýrarna a tam mají všechny možné druhy sýra.Z celého světa.Vinotéky,už jsou i u nás u baráku.Ale zajímalo by mě,jestli jsou i speciální řeznictví,kde by se dalo koupit jakékoliv masíčko?Dívám se na tv paprika a v madarsku to není problém.Ted jsou dost populární hovězí líčka (u nás je na to specialista Zdenek z Ano šefe]na tv paprika to taky často ukazují,že je to delikatesa.No nevím,jestli se to dá u nás koupit.A taky bych si chtěla koupit kachní prsa.Taky o tom u nás v řeznictví neslyšeli.Volali i do skladu a říkali,že né.Že zvlášt jen stehna.Já jsem myslela,že to je běžně v obchodech.A taky zvěřina u nás vubec není.

Kralik pro deti

Kde se da koupit kralik? U nas v masne na me koukali jak z jara A jaka cast se kdyztak dela detem? A jakym zpusobem? Pect asi ne, co?

Kvasnice do domácí pekárny

Holky prosím o radu...do domácí pekárny patří sušené kvasnice,nebo se můžou dávat i čerstvé ( já osobně preferuji čerstvé,ale nikde jsem se nedočetla ,když jo tak je taky nechat vykvasit ve vlažném mléku ,nebo do mouky jsem asi úplně blbá...

Zapečené brambory s mletým masem

dělali jste to už někdo?Co jste vše do toho ještě dali? A brambory jste měli raději už uvařené?Chystám se to dneska si udělat na oběd na zítra.Děkujíííí

Nová pekárna MOULINEX

Ahoj holky,mám na Vás prosbu.Vy co máte pekárnu máte ji pořád zaplou v elektrice nebo ji po upečení chleba vypínáte?Mě připadá,že nějak vrčí - já ji mám zaplou nonstop.Jo a mám ji od Vánoc,takže novou.....Děkuji za rady Monika

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici