Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 587 příspěvků

slaný dort
Vložila jsem fotečku do galerie, jak jsem se s tím napoprvé poprala. http://blog.babyonline.cz/17639/fotogalerie/album/9845/A ještě jednou :-)
Co je to vlastně droždí?Jedná se o živoucí lisované buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebují cukr. Velikost jedné kvasinky nepřesahuje 6 až 8 tisícin milimetru. Tyto živé organismy mají schopnost přeměňovat přirozené cukry v mouce na alkohol a oxid uhličitý, který právě způsobuje kynutí těsta. Čerstvé pekařské droždí obsahuje spoustu vitamínů, bílkovin a minerálů Uveďme například:thiamin - neboli vitamín B1- dobrý pro srdeční a nervovou činnostriboflavin - neboli vitamín B2 - ovlivňuje zdraví pokožky, zraku a trávicího ústrojíniacin - neboli vitamín B3 - příznivě ovlivňuje pokožku, trávicí ústrojí i nervovou soustavuCelkově se vitamíny typu B podílí na uvolňování ënergie ze sacharidů a tím příznivě působí na lidský organismus.Z minerálů uveďme například:chrom - který ulehčuje přisvojování glukózy a její pronikání do buněkDroždí neobsahuje lepek proto se může používat i při bezlepkové dietě.Ještě droždí
Jak droždí skladovat a používatČerstvé pekařské droždí musí být skladováno při teplotách 1°C - 10°C, při této teplotě droždí nepracuje a proto si uchová svoji kvalitu po celou dobu trvanlivosti. Pokud droždí budeme opakovaně vystavovat nižším či vyšším teplotám budou jeho schopnosti oslabeny.Vzhledem k tomu, že droždí jsou živé mikroorganismy neměly by být delší dobu vystavovány přímému kontaktu s jinými surovinami - zejména sůl kvasinky zabíjí a tímnepříznivě ovlivňuje kynutí. Také teplota nad 55°C droždí ničí, proto je lepší používat suroviny o teplotě do 40°C.Čerstvé droždí můžeme i zamrazit. Své vlastnosti si zachovává i po jednom roce skladování v teplotě -18°C, ale jeho rozmrazování musí proběhnout v lednici a nejpozději do 24 hodin musí být zpracováno.
drozdi a pekarny
holky cetla jsem ze davate drozdi domouky apod..ale to je pry chyba...ma se dat voda,drozdi a pripadne dalsi tekute veci..potom mouka,v mouce dulek na sul....cukr vysypat na mouku...drozdi nema prijit do primeho kontaktu se soli a cukrem hned..az pri hneteni...podle navodu od pekaru co delali recepty pro moulinex bagete xxlJeste jednou kralik
Da se nekde koupit chlazeny? (nechci mrazenyho)Speciální obchody
U nás v centru je sýrarna a tam mají všechny možné druhy sýra.Z celého světa.Vinotéky,už jsou i u nás u baráku.Ale zajímalo by mě,jestli jsou i speciální řeznictví,kde by se dalo koupit jakékoliv masíčko?Dívám se na tv paprika a v madarsku to není problém.Ted jsou dost populární hovězí líčka (u nás je na to specialista Zdenek z Ano šefe]na tv paprika to taky často ukazují,že je to delikatesa.No nevím,jestli se to dá u nás koupit.A taky bych si chtěla koupit kachní prsa.Taky o tom u nás v řeznictví neslyšeli.Volali i do skladu a říkali,že né.Že zvlášt jen stehna.Já jsem myslela,že to je běžně v obchodech.A taky zvěřina u nás vubec není.Kralik pro deti
Kde se da koupit kralik? U nas v masne na me koukali jak z jara A jaka cast se kdyztak dela detem? A jakym zpusobem? Pect asi ne, co?
Kvasnice do domácí pekárny
Holky prosím o radu...do domácí pekárny patří sušené kvasnice,nebo se můžou dávat i čerstvé ( já osobně preferuji čerstvé,ale nikde jsem se nedočetla ,když jo tak je taky nechat vykvasit ve vlažném mléku ,nebo do mouky jsem asi úplně blbá...
Zapečené brambory s mletým masem
dělali jste to už někdo?Co jste vše do toho ještě dali? A brambory jste měli raději už uvařené?Chystám se to dneska si udělat na oběd na zítra.DěkujííííNová pekárna MOULINEX
Ahoj holky,mám na Vás prosbu.Vy co máte pekárnu máte ji pořád zaplou v elektrice nebo ji po upečení chleba vypínáte?Mě připadá,že nějak vrčí - já ji mám zaplou nonstop.Jo a mám ji od Vánoc,takže novou.....Děkuji za rady MonikaSouvisející články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
27 %
19 hlasů
68 %
48 hlasů
6 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků