banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 575 příspěvků

květák v trojobalu

Dělám květák v trojobalu a mám ho celkem dost.Jsme na to jen tři lidi a druhý den už dobrý není,není nad čerstvě usmažený.Proto se chci zeptat,jestli ho můžu takhle povařený,obalený v trojpbale-neusmažený zamrazit?Děláte to někdo,je potom dobrý,když se usmaží vlastně hned ještě mražený?Určitě bych ho asi nerozmražovala a rovnou házela do rozpáleného oleje.Vlastně bych si i na příště ušetřila kousek času s tím patláním :)

Vzpomínate?

Na dobu ,kdy se nedali koupit chlazené a porcované kuřata a bylo jen to zmrzlé kuře,nebo zmrzlé kuřecí řízky nebo ještě stehna na tácku po 2ks. To byl hnus jak to rozmrzlo.Jsem to vykládala Gabce.Ona totiž nešáhne na celé kuře,štítí se toho.A to chlazené je krasavec proti tomu co pak rozmrzne.

Co vaříte nejraději?

Holky, máte něco, co fakt vaříte nejvíc rády? Těšíte se na to? Hlavně neříkejte, že vodu na kafe nebo na čaj .Já strašně ráda porcuju syrové maso. Takže takový guláš, roštěnky nebo řízky, to je pro mě prostě nádhera.Pokud bych měla jmenovat jídlo, hrozně ráda vařím svíčkovou. To mě přijde taková klasika a vrchol české klasické kuchyně.

maso

jaké maso u vás doma jíte?Jakému dáváte přednost? Kde ho kupujete?Kupujete třeba i králičí,krůtí a hovězí i když je to poměrně dražší než třeba vepřové?Co třeba vnitřnosti,jíte je?Máte představu,kolik utratíte za maso za měsíc?U nás doma jíme nejvíce vepřové,kuřecí a pak až to hovězí,krůtí a občas i králíka,ale to je opravdu jednou za čas :) Nakupuji většinou u řezníka.Nejčastěji vepřové raději libovější,občas koupím nějaké přední hovězí na omáčku a pak krůtí a kuřecí.Méně často kupuji hovězí zadní a třeba králíka. Třeba ryby u nás jím snad jen já a tak je ani moc nekupuji,ale občas koupím pro mě a dceru aspon filé. Vnitřnosti u nás moc nejdou,játra na cibulce jíme třeba opravdu tak dvakrát do roka,takže vnitřnosti spíše nejíme. Na vývary potom střídám,občas vyříznu kost z vepřového masa,nebo hovězí žebro,kuřecí i krůtí. Většinou si nakupuji maso na těch 14dní do mrazáku,nabalíčkuju a popíšu si to :) Většinou se vejdu do 2000Kč.za měsíc.

predni hovezi

zasadne nekupuji,ale obcas mi ho i pres muj vyslovny zakaz donese mamka..nejlepe tak 2 kilovy kus a zmrzly...a to se stalo ve stredu,ja dneska rano v polospanku vytahla maso a az v poledne jsem zjistila,ze je to tohle..juj...musela jsem vypreparovat libove maso at mame teda gulas a zbytek uvarit polevku,,,s jednim papinakem zabitej cas 3 hodiny..a presne proto to nekupuji...nikdy ani v sebe lepsi akci..tak misto litani po venku zpracovavam blbe maso,protoze je mi lito to vyhodit,zadneho velkeho psa v okoli neznam a nechci at se to zkazi

Vaření, pečení....

Tak teda nevím, ale znám dost lidí, co je to "na staré roky" chytlo a vaří, pečou, experimentují... Já mám naopak pocit, že čím jsem starší, tím míň mě to baví, kdybych nemusela tak snad ani nevařím :-)Co vy? Baví vás to, experimentujete, nebo vaříte jen že musíte?

Další level pokořen

A to čokoládová pěna.Nad tou slintají děti,když to někdo dělá v Prostřeno.Já pěny moc ráda nemám.Děti si je dávají v restauraci nebo u moře jak jsme byli.Zdálo se mi to vždy těžké na výrobu a hlavně kalorie,kalorie-celé máslo,šlehačka,čokoláda,vajíčka....Jenže jsem našla recept na pravou francouzskou pěnu a to je jen 2 čokolády,3 vajíčka,cukr,a lžička másla.Dávala jsem to na dort a bylo to tekuté.Už jsem skoro zaplakala,ale do ráno to ztuhlo a je to výborné.Tak,že pěnám 3 zdar-NAZDAR!Jakou děláte vy?

Ach ty líčka

Tatka je koupil na chalupu,mamka uvařila a nic moc.Neměla to moc dochucené.Jednou jsme je měli v restauraci.Tak jsem Gabku poslala do Makra ,že nastal čas ,abych trumfla mamku i restauraci.Zajela ,koupila,ale ta cena.315kč za 1,160 líček.Na to,že je to odpadní maso.Pro nás to bude na jeden oběd.Koupila i celou roštěnku ta nás stála 415kč a bude na 4 obědy.Už z ní mám udělané španělské ptáčky a 3 další balíčky jsou zmražené.Takový nepoměr co se týká ceny.No nevím nevím jestli to budu ještě někdy kupovat.Co vy,kupujete je,vaříte,dávate si je v restauraci?

ušlehanej bílek

zase mám úplně blbej dotaz - když v receptu píší, že mám do těsta OPATRNĚ zamíchat vyšlehaný bílky..jak jako opatrně?? Abych to tam zamíchala dokonale, tak se mi zdá, že to opatrný není...a pak třeba, když dělám dvoubarevnou bábovku a až po opatrném vmíchání bílků to rozdělím na dvě části, do kterých pak dávám další věci..

Fritéza

holky jakou mi doporučíte?My kdysi měli fritézu-to ještě nebyli děti, pak jsme ji zrušili a teď si ji chceme koupit znovu...hranolek z trouby i když jsou zdravější máme už dosta občas bychom si i dali něco smaženého.Díky

škrob

Mám otázku na vás zkušenéPekla jsem tudle koláč/buchtu a v receptu byla lžička jedlýho škrobu. Docela jsem se divila, že jsem doma škrob našla..Nač se tam dává. Stane se něco zásadního, když to vynechám?

parní hrnec

halelujááááá! že já se mu tak bránila, a myslela si že to bude bez chuti? jede u nas skoro pořád. theinka díky němu jí příkrmy- z vody ji to nechutná.. dneska byli karbose- a na to ze jsou z páry luxus.. i chlap je jedl:o))

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

9 %
6 hlasů

54 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40