banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 594 příspěvků

Buřtguláš

holky, je to sice trapný, ale jak děláte buřt guláš? Já nejim ani obyč guláš, takže jsem ho nikdy nevařila a ani buřt guláš jsem nikdy nedělala. A protože jsme teď trochu finančně v pr..., tak je to Jarinův nápad na hodně jídla za málo peněz :D Díky za rady :)

Jak jí Martin v Africe

Žije tam v uzavřené osadě,kde mají kantýnu.Ta se liší podle toho jaký je tam kuchař.Nebývá výjmkou,že když přijede nějaký šef z Italie přiveze si i svého kuchaře.Většinou jsou tam ,ale rumoni.Tak jako všude v afice i tam se strašně krade.Tak,že jídla jsou značně šizené.Často býva jako kuře nějaký jiný pták.Martin má podezření ,že je to takový bílí podobný našemu Racku.Co 14 dní všichni celý tábor chytnou příšernou střevní chřipku.jako třeba ted.On má pozření,že je to z ryb.Že jsou zmrzlé,rozmrzlé a to několikrát a tím jsou potom zkažené.Proto se on raději, pokud to jde chodí stravovat do města.Chodí k teplému Arabovi.Tomu se líbí a dostáva v guláši i maso.Celkově kuchyně v restauraci i v té kantýně připomína naši evropskou.Vedou tak jídla z jednoho hrnce.Potom tam mají u jiného Araba něco jako obchod se všim všudy i s jídlem a tam mají bagety.Normálně jak u nás.Ty si kupuje do zásob a jí je třeba na večeři.Pak tam chodí pouliční prodavači a mají zavěšené pečené kuřata u pasu nebo rendlík s vajíčkama na tvrdo.To si Martin taky často kupuje.Nikdy z toho střevní potíže neměl.Jidlo v restauraci stojí docela hodně.V přepočtu guláš s bramborem,zeleninou z jednoho hrnce asi 2 tisíce kč.Steak s hranolkama i klidně 4tisíce kč.Pití se musí kupovat i v restauraci zásadně original zavřené.Vodu v táboře mají v takových těch zásobnících jak u nás v kancelářích,jen je obří.Vodu z toho používají i na záchod nebo v koupelně.Je dostupná pouze evropanum.Zásobník se plní a dovaží z Francie lodí.Na snídaní mívají v kantýně především jídlo dovažené z francie.Tak,že jejich sýry,pečivo.Muže si každý vzít co chce,pokud už to neukradou kuchaři a třeba jim nedají nic.

tak se priznam,ze francouzska omacka se asi nepovedla..proste nam,vubec nechutnala..tak jsme si udelali rajskou a ta nam chutna moc a moc

holky poradte

musim dnes chlapum uvarit mrkev s bramborem.nemate nejaky tip,aby to bylo dietni a pritom dobry?jak to delate?

Co bude dnes k večeři?

Koukáte na to? mě se to dost líbí ten pořad...

Kdo se kouká

Kdo se koukáte na Prostřeno, tenhle týden? Honafo? Ten Michal, chytrej až na půdu, mám podezření, že je z Příbrami. Nevíte některá?

takový tip:)

Nemám ráda celer a petržel v polévce, ale miluju vývar, takže to vždycky vařím s tím a pak vyhazuju:). Tak jsem se v neděli rozhodla že zkusím zeleninu do vývaru nastrouhat. Takže maso, trochu posolit, 2 hodiny povařit. Pak přidat nastrouhané 6 mrkví, 2 petržele, čtvrtka velkého celeru. Vyndala jsem maso, nakrájela na kostičky a vrátila zpátky, na konci jsem dosolila. Holky to vám byla taková dobrota!!! Jedli jsme to 3 dny, byla to velká porce, ale fakt jako luxusní, vůbec mi tam ta zelenina nevadila a myslím že to budu dělat častěji.

Sůl u nás doma

Teď, co jsem máma, nejsem super kuchařinka, takže sem vůbec nepřispívám, ale \"pochlubím se\" s používáním soli u nás doma - s Pavlem spolu bydlíme 6. rok a jsme v půlce 2. pytlíku soli .Když má přijít návštěva, tak trochu osolím, ale nám prakticky nic a nikdy.. pro změnu hodně pepříme.

Cannelloni

A ještě jeden dotaz.Nemáte někdo dobrý recept na plněné Cannelloni?Čím je naplnit a jak to dále upravit.

Rajče ve vývaru

Nevíte proč se do hovězího vývaru přidává celé rajče?Viděla jsem to teď dvakrát v Prostřenu a nechápu jaký to má důvod.

Jsem z toho jelen

Dnes ráno jsem kupovala kořenovou pertžel.Na váze jsem hledala správný popisek a on nikde.Tak koukám,co je nad tou petrželí napsáno a on PASTIŇÁK.Holky,je mezi tím nějaký rozdíl?Přiznávám,že jsem z toho trochu mimo.

potřebuji radu

přemýšlím, že zkusím udělat Nikolce k druhým narozeninám dort, já sladké nepeču, jednak proto, že to nejím (já jsem spíš na maso) a jak to nejím tak se mi to asi z toho důvodu většinou ani nedaří péct,takže peču jen jednoduché rychlé řezy apod., od neteře jsem dostala k vánocům formu na dort - panenku,abych upekla Nikolce (ta mi dala ), takže mám formu, těsto snad najdu v kuchařce nějaké piškotové, ale jak navrch nakreslit tu panenku? na obrázku jsou hezky namalované obrysy, ale čím je namalovat? co na to mám koupit? mám na toj eště měsíc tak to snad do té doby vymyslím do detailu

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
28 hlasů

69 %
76 hlasů

5 %
6 hlasů

Celkem hlasovalo 110 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici