banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Neobvyklé suroviny v kuchyni - diskuze

69 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Navážu na kuchařky a zeptám se, jaké neobvyklé suroviny používáte v kuchyni, může to být cokoliv - koření, zelenina... o čem si myslíte, že se v Čechách běžně nepoužívá a mohlo by ostatní zaujmout.My rádi vaříme z cizrny (děláme z ní falafel, hummus), z méně obvyklého ovoce a zeleniny miluju avokádo, které dáváme do salátu nebo jíme jen tak posolené.
občas použiji vše, takže neobvyklé suroviny se u nás objevují často a časem už je nepovažuji za neobvyklé, ráda zkouším nové věci a nové recepty
kuskus a mozzarella to jsou dvě věci které asi nově používáme, jinak z ovoce (toho neobvyklejšího) mi chutná jen kaki. Máme rádi olivy a kapary (ty se stopkou a semínkama), pak taky zajímavý název pro houstičku (krutonky)na salát.Občas hlívu, sušená rajčata, ráda chutnám nové věci, ale nemám odvahu je připravit rodině. Chcete mě někdo na něco pozvat ????
@lucie73 Někdo někoho zve ..... já se přidám
Já jsem úplně marná, co se týče neobvyklých surovin v kuchyni. Ale myslím si, že je to otázka času a tu a tam něco nového okoštujeme a pak se k tomu třeba vracíme. jinak vzácné je podle mě i dražší.... takže je to v dnešní době i otázka peněz, co si člověk může dopřát
@škubanek Hmm,tak to si dovolím nesouhlasit.Nemusíš to kupovat v nějakých speciálkách,většinou jsou to levné obyčejné věci,třeba zrovna červená řepa je záležitost pár korun,nebo zázvor-taky celkem novinka jen pár let u nás,nebo řapíkatý celer stojí 20kč,ten jsem měla dlouho za exotiku,ted ho mám doma pořád.Ty různé luštěniny nejsou taky drahé.Jasně třeba lanýže,tak už nejsou pro každého.
@Honafa No jo, ale to je právě to... já červenou řepu neberu jako neobvyklou, stejně tak i zázvor a celer. Pěstujeme (krom zázvoru) na zahrádce, i doma - nyní v prádelně, kde čučím, jak mi třeba petrželka krásně roste Ale třeba cizokrajné ovoce, ty výše zmiňované ryby .... já třeba žraloka asi opravdu nikdy nejedla. Ani nevím, jak bych ho upravila. Jíme kapra, pstruha, měla jsem i štiku, makrely ... a to jsem skončila, co se ryb týče. Lososa, tuňáka apod. spíše do pomazánek. A ano, řada surovin je levná, ale jsou věci, které jsou dost drahé.
Uvedu je ty, co tady ještě nebyly jmenované a to je pohanka a quinoa.
podle moých rodičů a mé tchýně vařím samé neobvyklé věci, ale oni jsou spíše jiná generace a jsou zvyklí jíst jinak a jiná jídla, u těch mladých lidí už to takové zvláštnosti nejsou :) používám bulgur, kuskus, ruzné kroupy a tak, hlívu, lilek - ten hodně lidí nechce ani zkusit, jak jsem zjistila, cizrnu, různé klíčky, mořské potvory tady ne, protože se u nás na malém městě neseženou moc čerstvé, ale ryby děláme hodně druhů, chodím pro ně do Polska, oni mají přeci jenom moře pak máme rádi kaki khurmy či jak se to píše, takové ovoce oranžové a liči koření používám asi normální, ze zeleniny používáme ještě patizon - ten máme rádi mě to přijde ale jako celkem běžné suroviny, jdou normálně sehnat
@Courtney Jojo, já podle našich též. Když k nám přijedou, tak jim vždycky upeču kus vepřového a pak udělám ještě jiné jídlo dle nás... taťka to vždycky rád ochutnává, ale mamka se někdy docela tváří, tak mě zajímaly i další názory. Jinak kuskus máme taky moc rádi, ten u nás naši jedli poprvé a mamka ho pak zkoušela taky, jenže se jí nepovedl a ještě si ho pak zamrazila na jindy. Tuším, že v tom mražáku číhá na nás Lilek mám taky moc ráda.
@IvetJas Jak NEPOVEDL kuskus.Teď se nechci dotknout Tvoji maminky, ale to se může nepovést? Na něj zapomněla a on se přivařil k hrnci, ne?
@zajic Blbý poměr voda kuskus a nemíchala vidličkou. Já taky jak nemíchám vidličkou, tak nejde hezky od sebe a měla ho takový bahnitě divný
@zajic Musim se maminky zastat, ja kdyz ho delala prvne, tak se mi taky nepovedl, fakt byl hnusnej. Dlouho jsem se odhodlavala zkusit znovu.
@zajic já nevím, proč mi tenkrát nechutnal, a pak jsem ho celkem dlouho nevařila, protože jsem byla fakt znechucená ale jak jsem ho zkusila znova, tak už to bylo dobrý taky ho teď vařím ve slané vodě nebo ho zalívám vývarem, ale nejradši ho máme osolený a s opečenou zeleninou a kousíčkem másla, to je naprosto dokonalý
@IvetJas To vis, to uz nevim, ale tipla bych, ze jo..
@sazicka A dělalas ho přesně podle návodu? Já ho ze začátku musela dělat přesně, aby se povedl, teď už to mám vychytaný...
@zajic Ale vidíš, zkusím to uvařit Kubovi, ten jí i suchou rýži, což já taky nechápu
@moninif Možná, že to, co my běžně jíme, jen ten hnusnej nepoveden kuskus. Ještě jsme nezkusili ten dobrý, tak jíme toto
@zajic Ja uz si to moc nepamatuji, ale myslim, ze byl oboje, neochuceny a mirne rozblemcany.
@zajic tak tomu jsem teda opravdu nepřišla na chuť...
@Courtney Jsem doslova šokovaný zajícJá ho právě nechutím, uvařím ve slané vodě, tak ho jedí holky jen tak, lžičkou.
@zajic zajíci když jsem ho dělala poprvé, tak se fakt nedal vůbec jíst i když nevím čím to bylo, protože teď i když ho neochutím, tak se ho můžu ujíst ale dlouho trvalo, než jsem ho vychytala tak, aby chutnal fakt všem
@sazicka Dobrá, beru zpět.Ale fakt, jak hnusnej? Nedochusený? Rozblemcaný?
@sazicka no právě jsem se chtěla zeptat... Já právě žiju v tom, že se to musí nějak ochutit aby se to dalo vůbec jíst. Já ho přidávám jen do polévek stejně tak pohanku, jinak s tím neexperimentuju.
koukám, že jsem těžce zaostalá :-) Co nevyroste u nás na stromě nebo na zahradě téměř vůbec nekupuji a nejím :-) Teda je asi pár výjimek, jako třeba olivy, ale ty už jsou v našich podmínkách zdomácnělé....

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
4 hlasy

75 %
18 hlasů

8 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 24 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40