banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

mlýnek na maso - diskuze

24 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Jsem naštvaná. Před asi 4 měsíci jsem si koupila z Mallu mlýnek, že si budu mlýt (ježiš, fakt je tam tvrdý? to vypadá pěkně blbě ) maso na lasagne sama. Mi totiž vadí, jak v tom kupovaným je kilo sádla na půl kila masa. Takže teď jsem to teprve vytáhla, protože jsem za tu dobu nic z mletýho nevařila a dneska si chci udělat plněný lilky. Koupila jsem tři, tak na oběd i večeři :) No ale teď si chci namlít kuřecí s hovězím, mám to z mrazáku vytažený celej den. Sestavila jsem si ten mlýnek podle návodu, ale za a) tam nějaká část chybí a za b) ten mlýnek prostě nemele. Mám tam našroubovanou tu rukojeť, vevnitř ten \"lodní šroub\", nože i tu srandu s dírkama. Někde to tam drhne a já s tím otočím jenom do půlky, pak se to sehne a musím zpátky, tam se to taky v půlce sekne atd. Jsem naštvaná jak pes, protože jsem chtěla udělat dobrý jídlo a teď z toho kuřete udělám tak maximálně řízky
Jestli budeš ten mlýnek ještě zkoušet, tak to zkus s čerstvým masem. Nevím, jestli to u toho tvýho mlýnku zabere, ale může to být tím, že to maso bylo mražený. Mamka si vzala do práce (dělá v masně) pomlet maso, co měla doma v mrazáku a úplně to ten mlýnek ucpalo, že ho musely rozebrat a čistit. A to je to ta velká výkonná mašina, jakou mají běžně v řeznictvích.
@Martina85 bohužel, ten mlýnek šel vyhodit. Zkoušel to i manžel a sám zjistil, že tam něco zavazí a prostě se to točit nebude :) Takže jsem bez mlínku a budu muset zase kupovat mleté maso rovnou v krabičkách :D
mletý maso si kupuju v mastně a řeknu si, co tam chci namlít a mele to předemnou, takže když chci z libového, mám z libového. mlýnek doma nechci, fuj když si vzpomenu, jak se to pak čistí, profukuje, no ne, to si raděj nechám namlít
@ivulisek Já jsem vůbec netušila,že to jde.
@veverka77 jo, u nás mají klascké na mleté a pak takové pěkné mešní kousky bez tučnýho, ale i kdybych jim řekla, aby mi namleli vepřovou panenku, tak mi ji namelou.
@ivulisek já nevim, ten muj, pokud by fungoval, se jenom umeje ve vodě :)
@Gastrica tak teď sou asi jiný, já si pamatuju z domu,t akový ten velkikyý, železný ale pro nás je to zbytečný krám do baráku, jak sem psala, raděj si nechám umlít maso u řezníka a mám to bez práce
@ivulisek no jo, já k řezníkovi nechodím, mám ho daleko :)
@Honafa no já reagovala na to, že děláš z mletého 1x týdně :) Já mám mleté dvakrát do měsíce, když se povede Jako vyjímečně si taky něco uvařím i přes týden, když nemám pečivo nebo jogurty, ale spíš tak zobu zeleninu a ovoce, teplé jídlo nepotřebuju :) Piju čaje, to mi teplé do žaludku stačí :) A taky si občas zajdu do restaurace, jako třeba dnes :)
@Gastrica Ja myslela 20 různých jídel z mletého masa.Že umím.Taky nevařím každý den.Třeba tento týden jsem vařila 2 krát.A co jíš ty přes týden?Chlap ten si zajde,že.
@Honafa já vařím jenom o víkendu, takže bych tolik jídel, co ty za týden, neuvařila ani za měsíc :))
@Gastrica Ja dělám z mletého určitě 1 týdně a dělám nejméně 20 ruzných jídel.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

56 %
40 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 72 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40