banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Meruňková marmeláda - diskuze

21 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Přiznávám bez mučení,že jsem ji nikdy nedělala a tak jdu na radu.Jak na to?Do pekárny nebo na sporák?Prosím návod jako pro úplného blbce.Děkuju moc,holky
Ahoj Tygří mámo. Nejlepší je fakt na kamnech. Je to rychlý ale stačí dodržet jedno ze základních pravidel - po malých množstvích a rychle. Dám je povařit a míchám šťouchadlem na brambory s občasným šťouchnutím :-) Džemuláda pak neztratí chuť a barvu a když jsou meruňky dost zralé, tak není potřeba ani přidávat gelfix nebo podobný přípravky.
@JarkaVosecka Jsem ráda, že jsme se shodly.
Já jsme se sprvu bála dělat marmeládu v pekárně, ale skusila jsem a je to uplně super,nic nemusím míchat a stát celou dobu u plotny a nic nepřipálim, jen dám vypeckované ovoce a suroviny do pekárny a ona vše udělá za mě. Je to moc dobrý pomocník! Naplním sklínky a obrátim je aby chytli víčka.
@Adulka prosim te nemas nejaky recept dobry na tu marmosku v pekarne?taky jako predpis pro blby?budu delat poprve,diky
@Andrea81 Andej,já bych to podle toho popisu na Gelfixu nandala do pekárny a děj se vůle boží.Program marmeláda,pak do skleniček a postavit dnem vzhůru.Honafa je ještě na dovče,ona by poradila
@tygřímáma no vis co,ja potrebuju vedet presne jak ceho,asi bych to nedala od oka no..koupim ten gelfix a prectu si to.
@Andrea81 Dělala jsem na sporáku dle návodu Gelfix 3:1.Do pekárny bych dala ovoce,Gelfix a cukr a pustila.
@tygřímáma a kdy se dava ten zelirovaci cukr nebo nejaky ten cukr 2:1 ? jaky je mezitim rozdil?
@Andrea81 Na tom Gelfixu je vše napsané.
@Adulka děkuju moc
Já jsem teď na meruňky použila Gelfix 2+1 a taky dobrý. Dělám to jako Hanka a je napsané i na Gelfixu.
tak jsem našla tohle:Na meruňkovou zavařeninu jsou nejlepší hodně zralé meruňky, zvlášťě v kombinaci s přípravkem GELFIX 3+1, který vyžaduje přidat málo cukru. Meruňky samozřejmě omyjeme, odpeckujeme a pokrájíme na čtvrtky. Vložíme je do hrnce s širokým dnem a na mírném plameni je rozvaříme. Samozřejmě mícháme, aby se ovoce nepřipálilo. Gelfix promícháme se 2 lžícemi cukru a zamícháme do ovoce. Společně povaříme asi minutu. Potom přidáme 350 g cukru, promícháme, přivedeme do varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.Hotovou zavařeninou naplníme čistě vymyté a nejlépe ještě teplé sklenice, uzavřeme víčky a otočíme na 5 minut dnem nahoru.Tipy pro začátečníky:Máte-li ovoce více, připravujte postupně jednu dávku za druhou.Pro zavařeniny můžete použít skleničky s víčky od majonézy, nakládané zeleniny či jiných potravin. Vše však musí být velmi dobře vymyté v horké vodě. Dá se použít myčka, kde se vše včetně víček nechá umýt na co nejvyšší teplotu.Hotovou zavařeninu si označte štítkem s druhem zavařeniny a rokem. Časem se vám to bude velice hodit.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40