banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Kurata - diskuze

19 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, chutnaji vam v posledni dobe kurata? Ja jsem je mela vzdycky tak rada, zvlast pecene kure, nejvic stehynko. No a ted v posledni dobe(ale spis uz par let) jsou podle meho nazoru cim dal horsi. Stehna jsou obrovska jako z kone, ale je to samy tuk a chut je otresna. Maso jako blato, nechutna to vlastne nijak a kdyz se to pece, tak mi to spis smrdi(a to jsem vzdycky milovala tu vuni, kdyz se peklo kure). Takze kureci maso uz ani nekupuji, ani manzelovi uz nechutna. Jen obcas prsicka, ty se mi nezdaji tak hrozne.Poohlidnu se, kde by se v okoli dalo koupit bio-kure, snad to bude lepsi.Nemate s tim nekdo zkusenosti? Bavila jsem s odbornikem a pry je to krmenim, nacpou do nich smesi, po kterych rychle vyrostou a ztucni, pridavaji tam antibiotika,hormony a ruzne leky, aby neprisli o vynos. Ale na vysledku je to pak hrozne moc znat
Jani,já mám pocit,že to tady holky shrnuly celkem dostatečně.Za prvé je to určitě krmením(směsi,které podporují rychlý růst),vliv má v porážka(maso je vystresované,stejně jako hovězí či vepřové),příprava(dávám přednost taky skleněné míse s víkem).
ty co mají víc 1300g nejsou kuřata, ale určitě brojleři. vyroste za dva měsíce na porážku pomalu do velikosti slepice.ohledně chuti svou roli si myslím hraje i to že dříve bylo spíše sváteční jídlo, te´d se vaří pomalu denně.
ty co mají víc 1300g nejsou kuřata, ale určitě brojleři. vyroste za dva měsíce na porážku pomalu do velikosti slepice.ohledně chuti svou roli si myslím hraje i to že dříve bylo spíše sváteční jídlo, te´d se vaří pomalu denně.
Mně kuřecí kdysi úplně přestalo chutnat, ale možná taky proto, že jsem se dozvěděla, jak ty kuřata žijí a.. brrr..dost dlouho jsem je vůbec nejedla. Pak jsem začala chodit v práci na meníčka a nic jinýho, než je začít zase jíst, mi nezbývalo, z 10 menu za týden bylo tak 8 z kuřecího..a po těch letech to nebylo vůbec špatný:-) Ale pořád je mi jich moc líto a myslím si, že jíst je je docela nezdravý (kvůli těm růstovým hormonům a tak). Takže pokud můžu, kupuju bio, ty jsou výrazně lepší, nebo radši jiný maso..
@zuzka83 ja kure dada :-))ale ne balene to mi smrdi ,ale kupuji ve twistru .Sou tam levnejsi a ted sem koupila kureci rizky ta 80kg :-)) a plno masa
Ja teda kupuju normalne cerstva kurata(vetsinou stehna) u reznika. A uz jsem zkusila vic reznictvi. Jedine, ze by tu meli vsichni stejneho dodavatele(coz je taky mozne)Proste je to maso jako blato
@janasmile V čem pečeš? Já od té doby co na pečení používám skleněnou zapékací mísu mám pocit, že se moje kulinářské schopnosti změnily o 1000% k lepšímu. A taky nikdy nepeču v troubě na víc jak 180° C.
@janasmile Jani,to fakt neznám,aby bylo maso jak blato.Zkus koupit chlazené někde v hypermarketu.
já je měla taky moc ráda,ale v těhotenství se mi z nich dělalao zle a nepustilo mě to doted
Nejsi těhotná? To jsem taky obcházela kuřata obloukem
@zajic To snad neeeeee
kupuju kuřata jen ve specializovaných kuřecích prodejnách,nikdy už v marketech,tam je to samá voda a žádné maso

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40