banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Kun-pao - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Či jak se to píše.Jediné to čínské jídlo za komunistu.Děláte to někdo?Ja jsem to nikdy ani snad nedělala,vím jen,že na konci se tam dali arašídy.To by mě dnes asi zabilo.
dělám, nemám to ráda
@ivulisek nedělám
Občas to dělávám,ale myslím,že opravdové kung-pao to asi není,když tam dávám zeleninu,co dům dal.S těmi arašídami jsem nedělala dlouho,díky za tipMám to ráda
miluju ho úplně moc moc, já jsem schopná si udělat čínu - naložené maso, zeleninu a zasypat to celým pytlíkem oříšků a pak to sníst...jeeeej já mám úplně sliny
Recept na kuře Kung Pao (2 porce) 400 g kuřecí maso krájené na kostky 1 lžička máčeného škrobu sůl na půl lžičky 1 rozšlehané vejce podzemnicový olej nebo sádlo na smažení (2 vrchovaté lžíce) sušené chilli papričky vcelku (6 ks) vyloupané burské oříšky (50 g)zálivka: 1 a ? lžíce čínského rýžového vína (nahradit lze portským nebo sherry) 1 lžíce sójové omáčky \"fermentované\" ? lžičky wej-su (MSG, tzv. glutamát sodný)Osolené maso promícháme s máčeným škrobem, ve kterém jsme rozmíchali 1 vejce a necháme odležet. Na velmi horkém woku na polovině množství sádla (nebo podzemnicového oleje) orestujeme za stálého prohazování 1 porci masa, tzn. 200 g. Všechny kousky musí být propečené stejně a měli bychom to stihnout v časovém limitu 2 až 3 minut. Na poslední minutku přidáme chilli papričky a burské ořechy, zalijeme promíchanou zálivkou z vína, sójové omáčky s wej-su a servírujeme na dobře nahřátý talíř. Aby v mase zůstala všechna šťáva, je potřeba opékat vždy jen malé množství masa ve velké pánvi. Stačí na to skutečně jen pár minut, tak své kung pao neuspěchejte a dejte mu to, co mu patří.wej-kchou-chao - dobrou chuť
@Liberte Téda,to vyzkouším.A G mi tam chybělo,ja tušila,že tam chybí písmenko,ale nevěděla jsem jaké.
@Honafa jo a muzes dat mandle ,kdyz nerada arasidy
@Honafa nejlepsi jsou na to jamajske papricky,ale ty asi nesezenes..jinak bez zeleniny...kdyz das zeleninu,udelas z toho vietnamskou kuchyni maskovanou za cinskou...a to je skoda..
delam,miluji arasidy a neni tam zeleninachodila jsem na nej i v praze,kdyz jsem bydlela na muzeu..delali tam moc dobre a do krabicky sebou
Já dělám takovou naši upravenou \"čínu\" takto.NejradĚji krůtí masko, červenou čerstvou papriku, žampiky ( tohle všechno jen na prutko aby vše křupkalo) a místo buráků přidávám slunečnicové a dýňové semínka. Z koření jen sůl a pěpř... bez sojovky a bez solamylu.
Nemám ráda buráky
Jo dělávám, ale vesměs je to prostě klasická čína, jen s opraženými buráky...taky když je mám, tak je to kung-pao, když ne tak je to obyč čína :)

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
4 hlasy

78 %
18 hlasů

4 %
1 hlas

Celkem hlasovalo 23 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40