banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Knedlíky - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Ahoj holky, asi se mi posmějete, ale ve svých 35 letech poprvé dělám knedlíky. Na druhý svátek vánoční dělám doma obvykle kachnu a můj drahý si po letech požádal o domácí knedlík ( vždycky jedl kupovaný ). Protože si tedy netroufám na knedlík kompletně z domova, pořídila jsem si na radu kámošky knedlík práškový s tím, že do něj přidám nakrájenou housku. Chci si ho udělat v předstihu a dát do mrazáku, abych ho pak 26. vytáhla. Jenže mám problém. První jsem vařila podle návodu 20 minut a po rozkrojení jsem zjistila, že je uvnitř ještě syrový. Teď jsem udělala druhý, ale vůbec nevím, jestli ho mám nakrájet, nebo ho nechat v celku. Podle návodu jsem ho svrchu propíchala špejlí a teď tady na něj civím. Myslíte, že až vychladne ho mám zabalit do igelitu a šoupnout do mrazáku, nebo ho mám rozkrájet a pak rozkrájený dát do sáčků a zamrazit? Díííky za rady ( a moc se mi nesmějte:-))))
Vařím tady z receptů. Z každé strany 8 minut, nikdy se nestalo, že by nebyly uvařené.Do mrazáku nechat úplně schladnout. Já mrazím vcelku a pak rozmrazuju v mikrovlnce, normálně zakryju poklopem a dám příslušný rozmrazovací program.
Já neporadím, taky jsem ještě knedlík nedělala, ale osobně mám vyhlídlé recepty tady z bolu, tak snad dopadnou.
já knedlíky zamrazuju vcelku. Pokud si nejsi jistá jestli už jsou hotový asi bych je překrojila nití napůl, v případě potřeby je dala dovařit a dala do mrazáku ty půlky. Z prášku jsem nikdy nedělala. Občas dělám domácí.
Rozhodně nemrazit v celku-protože to bude dlouho rozmrzavat a na povrchu to muže seschnout nebo zplesnivět.Už se mi to stalo.Jak to bude nakráte na kolečka strčíš to rovnou na páru a bude to dřív.Jinak to zkoušení taky nevím,ale ted jak píšou holky,propíchat špejlí tak využiji.Taky dělám ty práškové.
Já vařím knedlíky normálně ve vodě.Pokud mám pochybnosti,píchnu do něj špejlí jako buchty.Po uvaření bych propíchala vidličkou,aby vyšla pára,nechala úplně zchladnout,celý dala do pytlíčku a šup do mrazáku
@tygřímáma taky tak
ja varim knedlik v pare..mam plenu na hrnci a zakryte poklici...po 20 minutach rozriznu niti a pokud neni uvnitr hotovy,coz vetsinou je,vrazim zpatky...knedliky rozkrajuji niti kdyz jsou horke....i tycojdou do mrazaku alespon prepulim...akrajim nozem az po rozmrazeni
jo a ještě.....máte nějaký fígl na to jak zjistit, jestli je ten knedl už vařený? Mám do něj píchat špejlí jako když se peče buchta? A vadilo by hodně, kdybych ho prostě vařila třeba o 10 min déle? Může se ten knedl dlouhým vařením nějak znehodnotit?

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

9 %
6 hlasů

54 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40