banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

jídlo2 - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
holky co vaříte malým (11. měs.), chtěla bych něco nového, nebo spíš způsob jak jím to vaříte, přijde mi to takové mdlé vařené furt jen ve vodě, ani se moc nedivím, že to nechce. Používáte už nějaké koření? nebo něco takového, Když čtu složení příkrmu kupovaného mají tam klidně i cibuli, tymián, bazalka, protlak a tak...... Nevím, ale po roce už snad jedí děti vše ne? A kdy pak mohou třeba omáčky, knedlík a tak?
ahojod 10 měsíců dávám oběma dětem naše jídlo, akorát neochucené. Od roku jsem pak začala dávat sůl, Ondráškovi začínám
Od 11.měsíce přidávám koření. Do brambor dávám zelenou petželku, kmín. Když vařím těstoviny dávám bazalku, oregáno, tymián, provensálské koření. Nepoužívám zatím sůl, ale koření ano. Inspiraci jsem hledala na skleničkách.
Bylinky už opatrně můžeš, kmín, trošičku soli. Já dávala hodně provansálské bylinky. Od roku jsem začala vařit jídla podobná mím, jen nekořeněné tolik. Ono pro dva vařit dvě různá jídla je hrůza. Do dneška nemám problém aby mě Ondra snědl plané jídlo.
Vím,že tu nejste moc příznivci měkkých sýru.Ja jsem HOnzovi dělala takovou užasnou mnamku,že si jí občas udělám i pro sebe.Uvařila jsem brambor a mrkev v jedné vodě.Brambor pak rozmačkala s měkkým sýrem a mrkvičku jsem tam nastrouhala na jemno.To je bašta to snědl celé.JInak moc nejedl.
@Honafa Gábi já bych vymělila sýr za lučinu a nebo žervé. Mňamka to určitě je.
@Ady.S No nebo tak i třeba to kiri,ale to tenkrát nebylo.
My jime hodne dietne a zdrave, takze od 11m jedla Maruska proste s nama. Ji narostly brzo stolicky, takze s kousanim nemela problem a byla zvedava na nase jidlo. Pokud bylo neco nevhodneho, tak jsem jeji porci udelala tak, aby vypadala stejne, ale byla babyfriendly.
jinak takové to \"dospělácké\" jídlo (bramb.knedlík,omáčky,smažená jídla)jsem Nelince dala tak po druhém roce a bolelo jí z toho ještě bříško.Tak jsem počkala a tak ve 2,5 letech dobrý.Stejně smažená jídla jako jsou karbanátky,nebo květák jí dávám tak 1x týdně.Podle mě je to na té mámě,co sama uzná za vhodné.Určitě se názory velmi liší.Neříkám,že by nemohli občas ochutnat i kořeněné jídlo,ale chce to velkou opatrnost.Známá dávala koření svýmu 14.měsíčnímu klučinovi a musela s ním na pohotovost s křečema v bříšku,tak proto jsem opatrná.Jinak uzeniny nedávám ani ted ve 3letech,protože je doma u nás moc nejíme a v jídle když je trocha,tak to určitě nevadíŘekla bych,že ty kojenecká a batolecí jídla nejsou vůbec náročná na přípravu...
@káččč já jsem také nejdřív studovala skleničky a zírala jsem co tam všechno dávají, nejdřív jsem vařila tak nějak podle nich, ale koření co nejméně, nyní ve 13.měsících začínám vařit obdobně jako nám, ale co nejmíň kořením, než to dodělám tak odeberu a pak teprve kořením pro nás a Nikče dodělám zvlášť, uspěla jsem s rajskou i koprovkou, hovězí maso v omáčce s rýží, mleté s bramborem a trochou rajského protlaku a vody, aby byla k tomu omáčka, suché a hutné jídlo zatím moc žvýkat a polikat nechce, takže vždy udělám k masu nějaký vývar nebo omáčku, a máme rádi brambor,špenát a vejce, poslední novinka kterou jsem vyzkoušela brambor,kuře,mrkev a hrášek na smetaně, vařím převážně v parním hrnci tak snad má i dost vitamínů
jinak takové to \"dospělácké\" jídlo (bramb.knedlík,omáčky,smažená jídla)jsem Nelince dala tak po druhém roce a bolelo jí z toho ještě bříško.Tak jsem počkala a tak ve 2,5 letech dobrý.Stejně smažená jídla jako jsou karbanátky,nebo květák jí dávám tak 1x týdně.Podle mě je to na té mámě,co sama uzná za vhodné.Určitě se názory velmi liší.Neříkám,že by nemohli občas ochutnat i kořeněné jídlo,ale chce to velkou opatrnost.Známá dávala koření svýmu 14.měsíčnímu klučinovi a musela s ním na pohotovost s křečema v bříšku,tak proto jsem opatrná.Jinak uzeniny nedávám ani ted ve 3letech,protože je doma u nás moc nejíme a v jídle když je trocha,tak to určitě nevadíŘekla bych,že ty kojenecká a batolecí jídla nejsou vůbec náročná na přípravu...
vařila jsem tak většinou dětské polévky,nebo takové ty rychlé jídla jako jsou zapečené kuřecí maso s bramborem,rizota,těstoviny se zeleninou,bramb.kaši s mrkví,špenát atd.Jen jsem teda nekořenila,jen lehce bylinky a s těma opatrně,koření jako je sladká paprika,kmín,majoránka,lehce sůl,petrželka,bazalka,atd se může s mírou kolem roku,ale jinak pálivé koření a magí atd nee!Omáčky jsem jí vařila tímhle způsobem:Vzala jsem si zeleninu(mrkev,petržel,celer) uvařila ve vodě,měkké rozmixovala a když to bylo hodně vodnaté,tak přidala na krátké provaření rozdělaný bramb.škrob ve vodě.Podávala jsem s vařenýma těstovinama.Nebo rozvařit rajčata(pokud je už jí)a propasírovat,lehce zahustit škrobem,povařit tak 2-3minuty a podávat s rýží.Jinak tyhle jídla se můžou určitě vařit i v domácím masovém vývaru,nebo i s kouskem mixovaným masem.
ahoj,já své dcerce vařila úplně zvlášt ještě po 2.roce a je to teda náročné vařit \"na dvakrát\".Tak jsem to někdy dělala tak,že jeden den jsem vařila pro nás dospělé na dva dny a druhý den zase dětská jídla na dva dny.Když jsem měla čas,tak i během dne,nebo až třeba večer a pak jsem měla oběd na druhý den hotový

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40