banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Ještě k hrncum - diskuze

11 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Jak byla ta zima tak jsem měla na balkoně plno hrncu s rozpracovanýma jídlama a následně zmrzlíma.Mám ve zvyku udělat večer guláš a šoupnout ho na balkon.A jak byla ta zima tak mi zmrzl a byl tam třeba týden.To samé i třeba s vývarama co čekali až z nich bude polívka.To jsem ocenila,že mám více hrncu.Taky občas dávam věci v hrnci do ledničky.A většinou pak na ně zapomenu,nebo se mi nechtějí dělat a pak to vyhazují až je to blé.Gabka se často setkáva s tím,že u někoho mají v troubě pánev se sádlem a na tom opakovaně smaží.To si myslím je blé.Moje babička zase dáva oběd do trouby.Tam to má několik dní .To je potom taky blé.Moje maka to zas šoupe do menších hrncu.Má jich pak plnou ledničku s jednou lžičkou guláše v jiném zas něco jiného,další s jedním bramburkem.Jak je to u vás s hrancama a s jídlem v nich?
uvařím, pojí se a pak to rozdělím spíš do platových dóziček, pokud je toho víc, tak polívku klidně nechám v hrnci. v zimě máme v hale chladno, takže v zimě dávám věci tam, jinak do ledničky.
přendám do menšího kastrůlku nebo misky a nejpozději druhý den sníme - pokud ne, letí to do kompostu (někdy tajně, aby tatínek neremcal, že plýtváme - ale týden mít zbytky v lednici jako to bylo zvykem u nich doma opravdu nehodlám )na smažení používáme vždy čerstvý tuk - nejvíce olivový olej v zimě skladuju v chodbě většinou v papiňáku
většinou přelívám z hrnce do krabiček, mám i veliké, takže se mi do jedné krabičky vejdou 3 litry omáčky. Třeba. Když mám míň omáčky a trochu rýže, tak to hodím rovnou dohromady do jedné krabičky a ohřívá se to pak v jednom. Málokdy dávám do ledničky jídlo v hrnci. Jinak když peču maso, dlouho nevydrží, ale taky uchovávám třeba do druhého dne v troubě.
Vařím v nerezových hrncích, ale jídlo uchovávám buď v obyčejných a nebo v plastových krabičkách s víčkem v lednici. Dost se mi osvědčili ty zelený plastový krabičky jak je mají v těch telešopech. Někdy když se to na 2 obědy nesní tak to zamrazuji. V troubě skladuji jen prázdné velké plechy.
prendam do sklenejch misek a ji se nejpozdeji druhy den z lednice...pak se vyhazuje ,protoze je to podle me uz ble..tatinek miva veceri v troube protoze se tam udrzi tepla
obcas je taky neco ble, ja mam zkusenost, ze jidlo \"na nekdy\" je vetsinou ble, pac to nidko nesni, takze ja co zbude, dam kockam, slepkam, na kompost.
V zimě jsme si libovala, to bylo super, ale co jsem nechtěla aby zmrzlo, tak vychladlo na balkoně a pak putovalo do ledničky. Zbytky podle toho kdy jsou v plánu dojíst, jestli večer nechám v tom samém, do druhého dne záleží jak se ohřívá, buď do krabičky a nebo nechám v hrnci a je to v lednici. Přes léto nechám schládnout na lince a pak do lednice.Humusy jako nechat v troubě jídlo do druhého dne či sádlo na pánvi fuj fuj
pokazdy z hrnce preliju do krabicek a sup s tim do lednicky..kdyz je toho fakt malo- leju do hajzlu..
Na tohle bych mohla napsat román Gabi :-)My teda když zbyde dost z oběda, tak taky dáme do menšího hrnce a do lednice s tím, že se to další den dojí. Když vařím na dva dny, tak to pak mám taky v lednici v hrnci. Někdy se stane, že najěkaá polívka straší více dnů a tu pak vylívám do záchodu-ale opravdu málokdy se něco takového stane. Jídlo v troubě a nébo pánev s tukem mám v paměti z dětství, doma to nepraktikuju. U mamky mě třeba úplně fascinuje, když má v lednici hrnce, v nich jídla a třeba v mega hrnci má třeba ani ne jednu porci polívky. Já to teda vždycky přelívám do co nejmenších. Takžejak tam jsme, dělám ji čistku :-)
V zimě jsou hrnce na balkoně,je to super.V létě holt lednice
Kamarádku jsem kdysi dostala hláškou že zbytky v hrnci mám nejdřív v lednici, když už to je nejedlé putuje to do dřezu, jak to začne zapáchat jde to na balkon a po půl roce to i s hrncem vyhodim což byl vtip, ale věřila mi to.Já to uvařím a pak nechám vychladit v kuchyni na lince, potom do lednice v tom samém. Potom se to sní a když né do tří dnů se to vyhodí (bez hrnce). Babička taky něco udělá a pak to dá do ajnclíku třeba na týden a pak to nabízí tondovy já mu to nechci dát. Ona peskuje a on řve a já mám zkažený den. Znám lidi co na neumyté pánvičce vaří týdny právě kvůli tomu výpeku

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

8 %
1 hlas

92 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 12 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40