banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Ještě droždí - diskuze

4 reakce

Zobrazit příspěvky podle:
Jak droždí skladovat a používatČerstvé pekařské droždí musí být skladováno při teplotách 1°C - 10°C, při této teplotě droždí nepracuje a proto si uchová svoji kvalitu po celou dobu trvanlivosti. Pokud droždí budeme opakovaně vystavovat nižším či vyšším teplotám budou jeho schopnosti oslabeny.Vzhledem k tomu, že droždí jsou živé mikroorganismy neměly by být delší dobu vystavovány přímému kontaktu s jinými surovinami - zejména sůl kvasinky zabíjí a tímnepříznivě ovlivňuje kynutí. Také teplota nad 55°C droždí ničí, proto je lepší používat suroviny o teplotě do 40°C.Čerstvé droždí můžeme i zamrazit. Své vlastnosti si zachovává i po jednom roce skladování v teplotě -18°C, ale jeho rozmrazování musí proběhnout v lednici a nejpozději do 24 hodin musí být zpracováno.
Martino,zkoušela jsi droždí zmrazit????Máš osobní zkušenost???
@tygřímáma Aničko, nezkoušela. Já jsem totiž čuně, koupím ho třeba 100g (kupuju vážené, jak se prodávalo zastara), z asi 40 něco upeču a zbytek prostě a jednoduše sním zasyrova , takže není co mrazit.
já taky ne
Ty jo o mražení jsem netušila

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40