banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak to máte s masem? - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Umíte si maso naporcovat nebo si ho necháte u řezníka naporcovat přesně dle vašich požadavků?Kamarádka se štítí na maso sáhnout a doma se o maso stará její muž.Já si masíčko klidně sama naporcuju.Nemám problém ani s usmrcením,očištěním a vykucháním ryby.
Kupuju u řezníka většinou kilo daného konkrétního kusu, ten v pohodě nakrájím, ale neumím vykostit kuře.
Sama ho rozkrájím. Rozporcuji i krocana co má 2O kilo, sice vypadá větší než já, ale vytáhnu různý nože a už fikám. Rybu taky zabiju, vykuchám, naporcuji. Dřív jsem se masa štítila jako děcko a teď je mi to fuk.
maso mi nevadí,klidně porcuju všechno včetně jater,s těma je to nejhorší,hodně krve taky nemusím ale na cibulce už je to dobrota u řezníka si nechávám sekat pouze kotlety na kusy a uříznout maso na roládu. To neumím
@lucie73 ale rybu bych nezabila ani nevykuchala. leda by byla dlouho mrtvá a ani se nehnula a ani to možná ne. V životě jsem nebyla na zabijačce a nikdy jsem neškubala slepici ani husu. Městská holka se ve mě nezapře
Nedela mi to problem, rada porcuju maso. Dokazu i vykuchat drubez. Jen ne zabit. Ale verim, ze kdyby slo o zivot, tak bych to asi prekonala.
Kupuju maso takové jaké potřebuju, ale moc toho není, tak většinou jen kuřecí prsa a nebo mleté maso. Když potřebuju krkovičku, tak řeknu mýmu tátovi, ten to koupí i naporcuje a  já si pak domů odnesu zabalíčkované maso.Syrového masa se docela štítím,ale kvůli Ondrovi ho kupovat musím.
porcuji si sama,vetsinou nikde neporcuji treba platky atd...jasi koupim jake se mi libi,hned ocistim,porcuji a balickuji...na jedno jidlo,na vetsi porce atd...a pak taham dle popisku...s rybama nemam problem...naucili meto rybari v chorvatsku a sama jsem si lovila obedy ci vecere a cele udelala...
kapra dělá Martin,ale jinak porcuju já (někdy i on) ale od těhotenství s Matym nemusím kuře a jak ho mám na porcovat tak sice to udělám ale nevidíte můj ksicht :(,proč ho nemám stále ráda?
Můj je původně vyučený řezník, takže většinou porcuje on, co bych se s tím hrála. No a pokud není doma, jsem z dědiny a výcvik mám od mamky, zvládnu to sama, i kdyý to déle trvá. tedy, pokud je to usmrcené. Pokud není, není maso k jídlu. Nedělá mi problém drůbež, ryby ani vykuchnout králíka. A něco jiného jak drůbež bych tedy neporcovala, tedy prase, kozu, ovce a skot.
Tak zatím jsem nic nezabíjela, ale porcovat maso mi potíže nedělá.
U tebe je to povinost.Ja jako čerstvá novomanželka jsem rozmrazila kuře(chlazené nebyli) a vyhodila jsem ho do koše.Fuj,to se skoro hýbalo.Od té doby už uteklo hodně let a už to teda dělám,ale,že bych si v tom libovala?I když ted jsem nedávno koupila kuře a mělo přes 2,5kg a to bylo jak miminko tak to taky nemusím.A husa je tež pro mě hnus.Díky bohu za kuřecí řízky.U řezníka si to dělat nenechávam kupuji balené.Nebo u řezníka vcelku.
@Honafa Já to dělám ráda.Jsem prostě masožrout.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40