banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak na steak? - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Já to umění snad nikdy nepochopím, většinou to dopadne tak, že mám maso buď nedopečené nebo vysušené. Zkoušela jsem hovězí, vepřovou panenku, krkovičku a nikdy nic moc. Nakládám přes noc a stejně to nepomůže. Máte nějaký zaručený postup???
my delame primo na ohni, jen na mrizce.
Základ je mít dobré odležené maso, ale to je v dnešní době docela kumšt sehnat.Jinak co nejkratší dobu tím máš maso křehčí...na medium je to tak 4 min. po obouch stranách. Nesolit, vyndat z pánve, nechat odpočinout a až pak posypat hrubozrnou solí...nejlépe himalájskou...ta je výborná...a nebát se jí.
Mám moc ráda hovězí steaky , ale ještě jsem nesehnala tak dobré maso aby byly perfektní, snad v Makru ale tam nemám přístup.Nakládám jen tuhé maso. Jinak musíš smažit na opravdu rozpáleném oleji a když na maso zatlačíš a pruží tak je ještě krvavé , když ale pružit přestane hned sundávám , ono se ještě jakoby dodělá. Krkovičku se ti taky podařilo vysušit ? .... a panenku tak jak popsala Liberte, to je moc dobrý způsob , jinak se dá ještě pěkně plnit třeba dobrou anglickou a tak ... Z hovězího co normálně koupíš všude dělám spíš mleté burgry.
kamarád mě učil, že se má opéct z každé strany cca 4 minuty, nechal na chvíli na prkénku odpočinout a dopéct buď v troubě, nebo zpátky na gril. Když mám cca 3cm tlustý plátek, tak 5minut z každé strany a je hotovo - a jíme to medium. Ještě se mi to asi nikdy nepovedlo vysušit, spíš se mi stává, že nedopeču, ale to nám vůbec nevadí
A hlavně nesol, Evi. Solí se až upečený
@tygřímáma Jojo, to zrovna vím,ale jinak bída. A co ten kuřecí salát, dělala jsi?
@Evulik25 Dělala, byl luxusní. Byla to pochoutka, díky moc
jako ze svickove??prave??? to me ucil kuchar ,ale nejsem expert...cely ten valecek osmahnu pokazde strane 30 s ..a jelikoz ja rada nekrvavej...pak zabalim do alobalu a smazim v nem cca 1 az 3 minuty kazdou stranu..podle prani krvavosti...pro me je klidne i 3,5 a vice minutek...pak nakrajim spalicky a nejradeji mame s cerstvym bramborem a nebo siroke nudle a svestkovou omacku...jinak kdyz mam maso ala steak,tak ho jen lehce rozmelnim..treba sklenickou,narezu po okrajich,kazdou stranu dam na minutu az 2 smazit a pak zase v alobalu cca 2 az 5 minut....krkovicku radeji griluji,v alobalu...a tbone steaky mi dela muz,ja je neumim

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40