banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

jak na maso?? - diskuze

20 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
asi to patri do vareni,ale napadlo me,jaksi zpracovavate doma maso...ja si vse hned naporcuji,rizky naklepu,nasackuju a popisu vcetne kusu a zamrazim,pak se jen taha z mrazaku podle mnozstvi a typu jidla,mam oddeleno namleti,peceni,rizoto z okrojku,gulas apod..jak vecer,4 kureci rizky,tak jak rozmrzli,rano oplachli a okapali,mohla jsem obalit a vse ted bez prace...uplne me rozhodi,kdyz neni treba cas a ja vrazim kus masa v celku...nastesti se to deje tak 1 rocnejak to delate vy??
kéž bych měla plný mrazák masa!!Většinou kupuju den předem čerstvé u řezníka, když zbyde, zamrazím. Nebo kdž je někde akce na maso, koupím ho, popíšu sáček a šup do mrazáku
@KačkaJ my kupujeme na mesic..takzhruba,at nemusimsdetmapak shanet
donesu maso, vše si naparcuji a rozdělím do sáčků, stejně jako ty. pak jen rozmrzne a můžu dělat, dokonce si ho i odbalním, dyž je potřeba, abych pak už jen vzala a mohla s tím pracovat. kuřecí většinou nezamrazuju, neb mám jen 2 šuflata a teď jsou plný věcí pro malého jo a nejelpší je, že sem si onehdá udělala na sáčku 2 a 1 uzlíčky a nevěděla sem který je který (vysvětlení: 1 uzlík byla panenka, 2 uzlíky byla kotletka)
@ivulisek take ocistim a vse...a semtamslipnepapirek a ja mam z toho gulas
No já většinu kupuju maso čerstvé, ale když ho koupím víc, tak naporcuju, nabalíčkuju a šoupnu do mrazáku. Většinou to je kuřecí a tak ani nepopisuju, je to pak záhada co budeme mít. Nejpečlivější jsem byla když byl Ondra prcek a měla jsem namražené jeho pidiporcičky masa na tácku
Zásoby masa nekupuju. Kupuju v ten den, kdy budu vařit, když se podaří, že mě nějaký kousek zbude, očistím ho od šlach, strčím do pytlíku, napíšu co tam je a ze kdy to je a pak zamrazím.
Ja jak kdy.Většinou si kupuji maso čerstvé den předem.V mražáku mám jen malé zásoby.Před vánocema nebo tak mám někdy i plný šuplík.Já to sice porcuji,krájím,ale nepopisuji,tak,že je to záhada co vytáhnu.Ted mám doma 3kg kotlety,tak ta je naporcovaná.Zatím je v tom mražáku jediná tak ji snad poznám.Ja to totiž málokdy večer vytáhnu a pak je rychlejší než čekat na rozmražení,to maso zajít koupit.
Dělám to taky tak, urychlý to práci
My kupujeme maso den předem nebo ten den kdy ho budeme dělat a připravíme ho těsně před vařením. Ale ted mám nový mrazáak, a budu to dělat jako ty. Moje mamka to dělá stejně a je to lepší než to děláme mi...ale já k tomu mrazení mám pořád nějákou nedlvěru
@medox tak ja zase radeji zamrazim hluboce a az pak varim...ja neverim masu tady ani trochu,ale nemam na vyber nezkupovat...kdysi tu bylo vse nakrajene a porcovane..teda v praze,ale ted vsenahnusneflakoty a jeste nasekane tak ze smichaji 2 druhy apod..to je pak lepe vse hned porcovat a roztridit a pak nejsou takve vyhazovani atd
nenaklepávám,ale porcuju, a popisuju kolik a co
Většinou taky dávám už naporcované (nenaklepávám) a popsané.
Kupuji maso tak po kilech a dávám do mrazáku celé kusy popsané co to je za maso. Pak po rozmrazení porcuji podle toho co budu vařit.
Já mám docela malý mrazák, takže žádné velké zásoby masa nedělám. Ale když už, tak si to taky rozporcuju (nenaklepávám) a popíšu.
taky to hned rozděluji a popišu (druh masa a počet). Nenaklepávám maso to až potom. Mrazák mám rozdělené na maso, zeleninu, houby. Jinak zamrazuji tvrdý sýr, anglickou na plátky či vcelku.
já si píšu co tam je a dělám tak velké balíčky, aby to bylo tak na jeden oběd. Ale porcuju a krájím až po rozmrazení....
Tak já se veřejně přiznávám,že v tomto ohledu jsem bordelář.Maso nekupuju,zabijíme prasátko.Do mrazáku si dávám balíčky,na které si píšu Ř,Kot,G,B,Pan,Rol,Krk.Balíčky mám tak akorát,aby mi stačily k obědu a večeři.Maso si porcuju až po rozmrazení.A moc mě to baví.
dělam to jako ty a dělala to tak i moje mamča
já to dělám podobně jako ty, akorát teda ty plátky dopředu nenaklepávám, to až potom. Ale popisuju a pak jen vytahuju. Zrovna zítra mě to čeká
@Nadine ja naklepavamprot.ze jakmy odpadnou kousky z kurete a i veproveho,vrazim je do pytlicku na rizotonebo rychlovku

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40