banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

jáhlová kaše a luštěniny - diskuze

15 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Koupila jsem pytlík jáhlů a chci si z toho udělat kaši. Jsou to takové maličké tvrdé kuličky Jak z toho udělám kaši? Co se do ní dá ještě dát aby byla dobrá a zdravá?Jaké jiné využití jáhly ještě mají a k čemu se hodí jako příloha.A ještě podotázka jak upravujete a do čeho či s čím děláte červenou čočku a fazole? Dala jsem se na luštěniny zase tloustnu jojo efekt asi. A taky jsem taková furt přichcíplá a nebavějí mě jako jediná příloha brambory či rýže Ale moc si s těmahle pro mě v podstatě nevýma surovinama nevím rady.
jáhlovou kaši miluju, dám vařit mléko, trošku soli a cukr (jak máš ráda sladké) a dám jáhly a vařím a míchám, až sou jáhly měkké, přidám i kousek másla, dýl to trvá. já si to pak posypu grankem, ale dobré je to pokapat javorovým sirupem, dát si tam ovoce, oříšky. jak chcešjinak já je používám hodně, do polévky, se zeleninou jako rizoto. ve školce sem teď viděla recept jáhlové knedllíky, tak to zkusím.
@ivulisek Ja je ted koupila pro Di do prikrmu. Pohanka ji jela, tak chci zkusit tohle. Myslis, ze staci hodit do vody, rozvarit a mixnout?
@Terča80 myslím si, že to ani nemusíš mixovat, když to uvaříš víc. já si pamatuju, že sem malýmu kupovala v DM přesnídávaky ty jejich a tam byli právě ovoce s jáhlamy a kuskusem a malý to miloval
@ivulisek brrr
@Honafa az se mi najezily chlupy na krku
cervenou cocku bud sudenou na salat,nebo teplou ,rozvarenou a k tomu volske voko ,uzene atd..fazole mam nejradeji chilli con carne,ale pak je davam i do salatu a pak miluji velke bile rozvarene v hovezim vyvaru a k tomu prave to hovezi maso
jahly nejime..ale cervena cocka jen do polivky u nas..s pohankou, to je pak dobrota:o)
http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/bezmasa-jidla/=/v/4084Z červené čočky dělám tohle, je to výborné a rychlé. Měly jsme zrovna včera
S jáhlama neporadím, ale z červené čočky vařím nejčastěji polívku. Na másle podusit na jemno nastrouhanou kořenovou zeleninu (petržel, mrkev a celer), pak zalít vodou, přidat červenou čočku (močím jen chvilku, než se podusí ta zelenina) a vařit do měkka. Na zahuštění přidávám kuskus, pak dochutím -osolím a opepřím. Fazole bílé mám ráda buď v rajské omáčce s klobáskou a chlebem nebo na leču, kde přidám trochu chili.
Muj tatka známy to makrobiotik si dělá hnusnou jahlovou kaši na snídaní na sladko-uvaří ji ve vodě a pak tam vykype kompot.
@Honafa Nooo to není co jsem si představovala já bych z toho chtěla udělat kaši a pak třeba ovoce či tak, ale asi čerstvé nebo ořechy...ale nevím jak se dopracovat k té kašoidnosti.
@medox Myslím si,že to dal na sítko,propral to pod tekoucí vodou a pak to nějak spařil a pak už vařil kaši.Se poptám.Z té hnusné makrobiotiky sním vše,až na jáhly,ty jsou pro mě fakt hnusné.Teplé ještě jak taž,ale on to jedl i studené-místo buchet tak tu kaši s ovocem.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

57 %
42 hlasů

16 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40