banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Hranolky - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Přečetla jsem si článek o hranolkách, a tak mě napadlo - děláte doma hranolky jako přílohu k jídlu? A k jakému? Já je právě moc nemusím, takže jako přílohu k jídlu si je dám fakt vyjímečně, když není jiná možnost, a stejně si pořád říkám, že se to k tomu moc nehodí :-D
vůbec je doma neděláme. já si je v hospodě občas ráda k něčemu dám, mi to přijde takový hříšný, obzvlášť s tatarkou, ale doma jsem je jaktěživa neměla. ani bych je neuměla udělat. teda v troubě jo, pokud je na nich návod. myslím, že čím dýl to takto zůstane, tím líp..nejspíš
nedělám, ani je nemám v mrazáku. Zbytečně by zabíraly místo masu a zelenině :-D
K masu naprudko, ke smažáku, někdy i k omáčce. To naklepu kotletku, osolím, opepřím, potřu hořčicí, posypu moukou, osmahnu, maso dám na talíř, na sádle po mase osmahnu cibulku na velejemno, strožek česneku na plátky na ovonění, dám zpátky maso i s tou šťávou, co z něho odkapala, chvilku zakryju pokličkou, podusím, zaliju trochou vody, přidám trošku soli a pepře, povařím doměkka, zapráším hrubou moukou...A jinak... Já hranolky ž*ru syrové.
chutnaji mi kjatrum...jinak delam ottikovi v troube a pouzivam olivovy olej a jsou vynikajici
Kdysy jsem je dělávala v troubě, od té doby co mám friťák tak v něm, je to rychlejší. Hranolky dělám jako přílohu k masu na prudko a nebo ke smaženému sýru.
já si je dávám jen v restauraci k smaženému sýru. Jinak se mi ke všemu hodějí brambory či rýže. Já využití pro hranolky doma ani nemám :)možná tka udělat doma samotné a polít to kečupem?
dělám na pánvičce, friťák je moc velkej, nikam by se mi nevešel. Já je dělám k volskýmu oku, k sýrové omáčce, k masům s omáčkou taky občas :) Já to mám ráda, ale nekupuju, radši si naloupu a nakrájím brambory..
Chichi, to je otázka pro mě. Jakmile nemám jednou týdně hranolky, tak umírám. Takovou závlislost nemám ani na sladkém ani na ničem jiném. Můžu je s čímkoliv, klidně jen tak samotné. Barborka už jednou ochutnala, ale ne ode mě, ale od babičky a já u toho nebyla. To bych jí hnala:)) Myslím že na to má ještě čas. Rozhodně teda bych to pro dítě nevařila doma, to mi přijde zbytečné. Už takhle máme šílenou spotřebu :DD
ty klasické mám v mražáku jako takovou extra rychlovku když odněkad přijdeme, že se to vůbec nijak nevaří. K tomu většinou přivařím nějakou zeleninu (taky mraženou, třeba kukuřici, fazolky a tak).Myslím, že to dělám max. jednou za čtvrt roku.
kdysi jsme je často dělali než byly děti,jak ve friťáku tak v troubě,ale jako přílohu je teď skoro nedělám.A když už tak mám strašně ráda,játra s cibulkou a k tomu hranolky z trouby a zeleninovým salátem.
@Zuzbr uaaa ty mě zničíš
Ja dělám hranolky v troubě.A jednou jsem dělala pro bráchu a omlouvala jsem se,že musí chviličku počkat,že se to musí dělat čerstvé.A on se smál,že oni ještě nikdy nedělali hranolky doma,protože si je často dávaji v restauraci(ke smažáku třeba)a že jim to není vzácne.To mě dost překvapilo.Ja právě,že moc nechodím do restauraci tak mám hranolky jako luxus,ale dělám je jen párkrát ročně.K nějaké číně třeba.Nebo k masu s broskví-jo jo stydím se,ale jednou ročně to musím mít.Nejčastěji dělám domací ameriky pečené v troubě.No a takový kyblík hranolek co jsem ted dostala v KFC ten se hodil.To k tomu patří.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
4 hlasy

77 %
17 hlasů

5 %
1 hlas

Celkem hlasovalo 22 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40