banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

co všechno - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky,dá se někde najít nějaký seznam nebo tak něco, co všechno můžou děti jíst a od kdy? Začala jsem Anet vařit doma,docela jí to jede,tak sháním inspiraci kde se dá,ale kolikrát tápu,jestli už to může nebo ne. Jde mi hlavně o zeleninu (rajče,paprika,červená řepa...) a teď mě napadlo ještě lesní ovoce,třeba maliny, ostružiny, lesní jahody...
zatím se dává jen bílé pečivo a to do 4let,tmavé pečivo není vhodné-obsahuje velké množství vlákniny a s tím si dětské tělo poradit neumí a poto může vzniknout zácpa(když se na to málo pije),nebo když se pijwe dost tak to může být i projímací.Nám to dr.nedoporučovala,protože od malinka trpíme na slabší zácpu a velmi málo pijeme.Jinak si myslím,že kousek tmavého pečiva od dvou let se nic nestane,ale nesmí to být celý krajíc!Celozrnné taky platí tak po 3.roku,aby jim nezaskočilo semínko,ale zase po druhém roce bych se trošky nebála.Děti od 10měsíců můžou trošku-majoránky,petrželky,pažitky,kmín drcený,bez soli,sladkou papriku,lehce bylinky...Místo mouky na zahuštění jsem používala bramborový škrob,kukuřičný škrob,nebo rýžovou moučku a to klidně do 18měsíců.
můžeš i polentu(kukuřičná mouka)
ještě k těm jahodám:moje švagrová jedla celý život jahody a teprve až ve 31letech měla alergii...Je to divné,ale jak píše Liberte,chce to opatrně prvně kousek podat a uvidíš
pokud nesmazis a extra nepeces a neni alergik,tak uz muze ryby..pangas,tunak,dale muze hovezi,jehneci,teleci uz od 6 mesicu,veprove od 8,9 mesicu..zeleninu jakoukoliv ..zvlast kdyz uvaris..muzes delat rajskou..z rajcat a zahustit ji moukou a troskou UM...muze kiri,lucinu apod...doporucuji bile pecivo,muze zelene koreni..bazalku,petrzel,apod...ovoce zase jak je alergik,ale dej a uvidis...ottik v te dobe jedl jahody a letos se osypal...a pak zase jedl a uz dobry...tak to nikdy nevis jak sedne...hlavne v tom nehledej zadnou vedu....obcas to tu maminky az prehaneji...
@Liberte zelené koření je dobrý nápad,děkuju teď mě napadlo co majoránka,třeba do bramborové polévky? a pečivo jenom bílé? sobě kupuju třeba žitný chleba nebo něco celozrnného,to ještě asi nemůže,že?no přehánět to nechci,nikdo v rodině není alergik tak doufám že ani Anet nebude,jahody zvládla v pohodě,po rajčeti se taky neosypala,tak snad to věda nebude
@veru.m pokud umi kousat a ma zuby,tak jen bile...celozrnne apod..zaprve nerozkouse,za druhe nezpracuje vlakninu, aza treti ho proste nemuze,majoranku muze,vseho trosku...nasimelipecivo treba az od roka,kdyz meli uz 12 zubu...a doted maji jen bile,na radu dr. jimzavadimpotraviny a zatimse to osvedcuje
Vám je 10měsíců?Tak to vypsané snad může,ale opatrně s rajčetem a jahodama do jednoho roku je vyšší riziko alergie a hlavně u čerstvého,u vařeného(dušného) ovoce se riziko trochu snižuje.Zatím bych ještě vydržela u příloh-rýže,jáhly,tšstoviny,brambory,bram.kaše atd.Libového masa-krůtí,kuřecí,králičí,telecí a zeleninky a ovoce je to skoro jedno,ale exotické ovoce se nedoporučuje tak do 1,5 roku.Jinak naší \"ČESKÉ KUCHYNI\" jako jsou smažená jídla,tučná,kořeněná a grilovaná bych se ještě vyhýbala obloukem.V tomhle věku je vhodné vaření v páře,vaření ve vodě,dušení,výmečně pečeníTaky bych ráda na netu našla nějakou šikovnou stránku co se týká dětí a výživy a to aby bylo pěkně rozepsanéZnám stránku Výživa dětí a to je od 3let až do dospělosti.To se malé ještě netýká,vid.Jinak všude píší něco trošku jinak a tak se to nedá nikdy přesně brát
@káččč děkuju za rady a chci se zeptat na ty jáhly,u nás se to nikdy nejedlo,tak nějak nevím jak to připravit,dočtu se to někde? a co třeba kus kus? segra to zalije vařicí vodou a je to,to mi přijde takový podezřelý,když je to skoro bez práce
@veru.m Když si koupíš pytlík s jáhlama,tak to tam je napsaný postup.Jáhly by se měly nejprve spařit(jinak by byly hořké!!!) a pak je vložit do vroucí osolené vody a tak 10minut nechat vařit a po vypnutí ještě pár minutek (bobtnat) at dojdou a změknou.Můžeš si zesklovatět cibulku a na oleji a potom přidat spařené a okapané jáhy,lehce orestovat a hned zalít vařící vodou a dají se připravit i jako rizoto.Kus kus doma nedělám
@káččč ještě červená čočka a pohanka je vhodná...Určitě holky poradí

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

9 %
6 hlasů

54 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40