banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

co u vás vyhrává ??? - diskuze

40 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak mě napadlo, v ohledu s blížící se zabijačkou, co se u vás doma nejvíc jí ???Nabízím tři možnosti:kuřecívepřovéhovězíbezmasé pokrmyNebo napište v procentech.U nás je to přibližně takhle:kuřecí 35 %vepřové 45 %hovězí 5 %bezmasé 15 %
procenta nevím, v pořadí: vepř, ryby, kuře. bezmasé. hovězí dost málo (páč já se bojím jít do masny, protože ty masa nepoznám a nevím, o jaký množství si mám říct)
s procentama to nedám. napíšu od toho co jíme nejčastěji po to nejméně.Vepřovéhovězíkrůtíkuřecíkrálíkovce
@medox jooo a bezmasá...vrážím mezí kuřecí a králíka
@medox a ryby máš kde ?
@lucie73 Momentálně mám pstruha v mrazákutady tedy ryby na které jsem zapomněla šoupu mezi hovězí a krůtí takže top trojka je vepřové, hovězí a ryba....
veprove je tabu, kureci 65%, hovezi 30%, tech 5% kralik,kachna, jehneci. Bezmasa jidla- co to je?
Tak procenta ti nedám, ale momentálně je to u nás asi v takovéto stupniciNejvíc...zelenina a luštěninyrybyasi vepřovékrůtí...kuřecí jen v nutnostiFakt přemýšlím kdy jsme měli maso...naposledy to bylo asi jehněčí a to asi tak před týdnem
Na procenta ti to nedám, ale prvně je vepřové, pak uzeniny, bezmasé, kuřecí a hovězí. Naposledy jsou ryby.
@zanlena A jaký uzeniny? My krom šunky nic nekupujem...vubec nevím co bych kupovala
@Zavadilka Od místního uzenářství kupujeme tenké párky obyčejné a nebo se sýrem, špekáček, opékáček, pak různý klobásy, ale to spíš tatínkovi a nebo třeba do bramborového guláše a taky uzený maso. Pak třeba tu šunku, nebo šunkový salám zauzený, tatínek rád vysočinu.
@Zavadilka Od místního uzenářství kupujeme tenké párky obyčejné a nebo se sýrem, špekáček, opékáček, pak různý klobásy, ale to spíš tatínkovi a nebo třeba do bramborového guláše a taky uzený maso. Pak třeba tu šunku, nebo šunkový salám zauzený, tatínek rád vysočinu.
@zanlena aha díky, tak tohle nekupujem jen zcela výjmečne a to tak 2x do roka...vysočinu jsem naposledy měla asi tak před 17 rokama na turisťáku a to 2cm kolečko
Moc teď doma nevařím, ale většinou vyhrává kuře nebo bezmasé jídlo, eventuelně ryba či vepřové. Hovězí nedělám doma vůbec - já ho nemusím a děti ho mají dost ve školce.
u nás to bude hodně podobný
já ti napíšu jak to máme většinou za týden 1x kuřecí zbytek ostatníminulý týden jsme měli třeba kance,předminulý daňka,občas rybu...
v procentech to nedam, ale je to veprove, drubez /kure, kruta/, hovezi, kralik, rybano bezmase, bude nekde mezi drubezi a hovezim (pokud to toho pocitam i sladka jidla)
50% bezmasé, pak hodně hovazí a vepřové, míň kuřecí a taky ryby.
kure 25 vetsinou jen prsa,obcas polevka a stehnavepr 15, jen pecene,obcas kyta,panenkahovezi 30,jen zadni,rostena atdjehneci 10, bezmase 10
@Liberte ale nekde mi tam vypadli ryby,mame je tak jednou tydne a nebo jine morske potvory..to bude asi to bezmase
@Liberte To bude těch 10% co ti tam chybí
Drůbeží+králík 30%Ryby a mořské potvory 30%Hovězí 10%Vepřové 5%Zvěřina 5%Bezmasé (zelenina, luštěniny) 20%
ryby a mořské plodyhovězíkuřecíbezmasé pokrmyvepřovérybu máme tak 2x (někdy 3x) do týdnepak se to střídá, prase většinou jen na gril a na guláš půl na půl s hovězím
Když teda musím vynechat ryby, tak takhle:30% kuřecí30% vepřové20% hovězí20% bezmasé
@Evulik25 já na ryby zapomněla Evulíku, klidně je tam někam vmáčni
@lucie73 Já to napíšu tak... Jednou týdně máme rybu. Ale to kuřecí a vepřové bych řekla tak nastejno. Hovězí, jelikož je nejdražší tak o něco míň.
Výše píšou ostatní druhy mas jako ryby a zvěřinu a tak podobně... To 0%.
95% vepřové5% kuřecíDůvody:1) Jsem prase a mám ráda mastné.2) Jsem frňák a kuřata mě smrdí, to vařím jen z nutnosti ostatním členům domácnosti.3) Kdo by se vařil 3 hodiny s krávou.4) Manžel bezmasé jídlo nepovažuje za jídlo.
@ Hele, dobrou krávu někdy připravíš i za pár minut.
@Evulik25 No, je fakt, že jsem zkoušela jen 2x a pokaždé to trvalo strašně dlouho. Ale... Nahlodala jsi mě... Mám pár takových \"lepších\" hrnců. Možná někdy časem. Ono tím, že to hovězí nejíme, tak nám ani nechybí.
@ Já jsem zase dlouho bojovala s přípravou hovězích steaků a teď už jsem to konečně vychytala a občas je na oběd udělám, to pak vrní moje chuťové buňky blahem.
@lucie73 Je fakt, že si musím dávat pozor hlavně na výběr masa, tuhle jsem je tady dělala stejně jako vždycky a pomalu nešly požvýkat.
@Evulik25 toho já se taky bojím, měla bych to jako podrážku. Ale miluju je
No vidíš a někde mezi tím vším je králík a zvěřina
@tygřímáma tak to se u nás nechytá
Kuřecí 60%vepřové 20%hovězí 5%bezmasé 15%
Vepřové 50%, hovězí 15%, kuřecí 15%, ryby 10%, bezmasé 10%

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40