banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

chut a kvalita potravin - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
ono je to tezke...chceme levne maso..tudiz nemuzeme ocekavat kvalitu...treba v roce 88 byl prumerny plat 2000 kc a kilo hezkeho masa bylo za 100 ,nekdy i vice kc...dnes je prumerny plat 20000 kc a kilo masa ..rizky krajene u nas stoji 109 kc...hovezi 200...me nevadi si doplatit za maso i vic,ale at je jedle...ciste ,chutne,nevyhazuji odrezky a hnusy apod...a holt nebude treba denne...uz ted si radeji koupimv nemecku krasne kousky hoveziho..steaky,platky apod ..i kdyz za desive penize/na prvni pohled/ a udelam ho jako nedelni obed a kazdy si pochutname na vynikajicim mase,nez abych tady kupovala byt jen na gulas to divne hlavne chutove,jak posledni mesic,dva citim ,hovezi..a nejsem sama...i nasi,strejda,kamoska a kazdy bydli uplne jinde a nakupuje rikaji ze to maso smrdi a divne chutna........a to same plati o salamech..nejlevnejsi byl tocenak astal 25 kg a byl to uz tehdy hnus...ale kus masa v sobe mel..parky staly 100 kc kilo...dneska stoji i pod 100 to neco co tak vypada..tudiz asi neumeji za ty penize udelat kvalitni potravinu
kupujřeznictí a kuřecí přímo z jatek, co vozí k našim, jak krůtí, tak kuřecí a to se s obchodem nedá srovnat, to je aspoň chuť, s masem vepř. hovězí tam kde beru nemám problém a co se týče uzenin, beru si raděj co jde v mastně, třeba uzené na polívku a tak, ne to marketové, kde je 40% msa a zbytek voda a soli a šunku kupuji křecí, krůtí s obsahem masa 90%, je dražší, ale ta chuť, párky moc nemám ráda, ale mám ráda klobásky a buď si kupujeme taky od kamaráda, co je dělá doma, nebo mám jedny, co jsou jako domácí, sice drahý, ale výborný
já bych si třeba taky ráda doplatila. Klidně dám za maso 200kč/kg a víc, mi to nevadí. Nejíme maso každý den a když už si ho chci dát, tak chci nějaké pořádné. Máme tu jednoho vyhlášeného řezníka a o víkendu jsme si od něj koupili vepřové kotlety a byly vynikající, nemuselo se to ani nakládat nebo nějak kořenit, jenom sůl a pošušňali jsme si. K tomu budu chodit už asi pořád :) A třeba salámy nebo párky nekupujeme vůbec, jednou za týden koupíme tu \"šunku\" s 80% masa, jen tak na chleba, tam to neřeším, ale kdyby to bylo víc k dostání, tak kupuju i tu nejlepčejší za nejvíc peněz :) my prostě nejsme moc masoví, a tak by mi fakt nedělalo problém si za to zaplatit. Jenže můj problém je ten, že já za tou kvalitou jsem líná jezdit
@Gastrica Já na jídle šetřím ale taky nešetřím. Jde o kvalitu aj. Stejně to platí i v případě když vařím(e) tak raději si s jídlem pohrát než něco narychlo. A maso, raději od řezníka než někde z obchodu. Těšila jsem se na přírodní hovězí plátky, koupené v Tescu a jak jsem je před vařením otevřela tak mně bylo na nic, zkažené. V Intersparu taky mám špatné zkušenosti. Globus zatím nezklamal. Jen je to tam tak velké, že nemám tolik času. Ale občas tam zajít se vyplatí.
@zakice tak my nakupujeme jedině v Globusu, pokud jde o maso a uzeniny :) Jinak ve Sparu jenom pečivo a základní potraviny, protože ten Spar mám s kočárkem nejblíž (přes silnici).
@Gastrica To jsem zapomněla, pečivo ve Sparu, bramborové bulky. Mňam. To mají dobré a jak tam pečou, nejde se těmto místům vyhnout.
@ Jako studentka jsem měla brigádu dlouho v potravinách, v pekárně a taky v non stop bistru. Je to s jídlem v supermarketech občas bída to jo, i to pečivo není co dříve bývalo, vím totiž jak se to všechno peče, připravuje, uschovává atd. Ono se to opravdu může zdát vodnaté apod. Ale ne všechno ! Třeba já když si dám colu tak mám pocit, že je to jedna velká konzerva, raději domácí bezinkový sirup a limonáda je na světě.
@zakice No sory, ale to předražené marketové zmražené rozpečené \"pečivo\". Jeden by, všecko se mě zdá, že je vodnaté.
já teda kupuju všecko, někdy i ty levné buřty ale jen tak na buřt guláš nebo tak...ono je to těžké, velký výběr všeho a pak to stojí za prd. Ale třeba šunka se mi nezdá přesolená jak tu minule psala Honafa. To samé je s ovocem a zeleninou. je to samé hnojivo. Zkuste si vypěstovat třeba květák bez hnojení...to jsou jen takové malé hlavičky. Takže dneska je všechno vyhnané chemií, i ty krávy kolikrát asi trávu ani neviděly, o vejcích a slepicích ani nemluvě. Sušenky jsou samý tuk a mouka, čokoláda není čokoláda, mléko není mléko ale bílá voda. V televizi nám cpou kupujte ramu,flóru..a přitom to pak nežerou ani mravenci. Limonády i jogurty jsou plné sladidel a konzervantů, všechno má půlroční záruky a co si budeme povídat ani ta cukrová vata na pouti už není to co to bývalo. Tak co by jsme potom jedli ???? Člověk by měl u toho přemýšlet ale všeho moc škodí.
Hovězí už jsem nekoupila dlouho, protože jsem nepotkala žádné, co by se mi líbilo. A zase zmíním práci-nedávno nám přišlo tak strašné, že jsme nevěděli, co s tím, to se prostě nehodilo na nic, samá šlacha. Jindy ale máme krásné, to se pak vaří/jí jedna radost.Jinak párky-já dříve milovnice párků je teď skoro vůbec nejím, protože se to skoro nedá.
Salámy, no salámy, takové ty výběrové šunky a polosuché salámy kupuju spíše dražší, kolem 200,- za kilo, to je dražší, ne? Nebo různé uzené kýty a tak...Maso kupuju tady v Maspru, to je řeznictví a mají nějaké \"svoje\" dodavatele. To je maso velice dobré a ani není dražší než třeba v Kaufu ten jejich (náš) Purland či co za bazmek. Jinde koupím minimálně a to hned manžel pozná podle chuti.Děcka mají rády točeňák, i Junior nebo Gothaj. To kupuju do zapečených brambor nebo do karbenátků se sýrem nebo květákových, sem tam nasmažíme ježky z točeňáku, samotné syrové bych to nepozřela, ale děcka ano, co na tom mají... To nevím.Párky už nejsou dobré ani ty Vídeňské, co jsou drahé jak čert, tak párky nekupuju.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40