banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Bílý rybíz a moruše - diskuze

3 reakce

Zobrazit příspěvky podle:
Letos máme docela dost moruší a bílého rybízu, nemáte někdo osvědčený recept na marmeládu z nich? Sice jsem sama ještě žádnou nedělala, ale začít se někdy musí
nebo gelfix-já kupuju ten 1:1.Do kastrolu odvážíš kilo ovoce, dáš na sporák, gelfix smícháš s dvěma lžícema cukru, to tam nasypeš, vaříš, občas zamícháš.Mě se osvědčilo v tom hrnci to rozmačkat štouchačkou na bramborovou kaši...Povaříš asi minutu, přidáš kilo cukru, mícháš, mícháš, přivedeš k varu, vaříš asi pět minut, dáš si kapku na talířek, jestli to po vychladnutí ztuhne, kdyby to bylo hodně řídké, tak přidáš trochu kyseliny citronové.Po převaření plníš do suchých, pečlivě umytých skleniček, naplníš jednu, otřeš ubrouskem to, cos pocintala, ihned zavíčkuješ a dáš dnem nahoru, pak další a další...na gelfixu i pektogelu je vždycky návod doslova pro blbé, nemůžeš to zkazit!mnam, moruše mi moc chutnají, džem jsem nikdy neměla, mohl by být super....jsem přeborník na džemy, dělám je ze všeho možného....no a kdyby ti v tom džemu vadily ty pecičky tak to ovoce odštavníš a vaříš jen marmeládu z té štávy....není na tom nic složitého, jen jedna rada-dej jen opravdu kvalitní ovoce, mě je na blití, když tchýně do džemu hází to namačkané, blééé, pak se diví, že se jí to občas zkazí...proto si dělám džemy sama, my je milujeme a představa, jak a z čeho je vyráběj....
@janca11 To moje babička taky dělala džemy ze všeho.Ale ta se s tím nesrala a jablka dělala i s jadýrkama a slupkama.Vzorek nechuností byla jeřebinová marmeláda.Chutnala jak kečup a kečup od ní nešel poznat.Bohužel jsme měli doma jen ten její kečup,nebo právě jeřebinovou marmeládu,tak špagety s kečupem nebylo moje oblíbené jídlo.A nebo tím plnila takové dobré šatečky,teda dobré byli jen naplněné něčím jiným.I ty jablkové s kouskama listu ,větví se nedali jíst.Ale ořechové nebo tvarohové byli super.
kupuji v potravinách vždy nějaký přípravek na přípravu marmelády /např. Pektogel/, udělám podle návodu na obalu a vždy se povede

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

9 %
1 hlas

91 %
10 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 11 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40