banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Ahojky holky. Dávate prckům lilek? ? A kapustu- nemyslim tu... - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Ahojky holky. Dávate prckům lilek? ? A kapustu- nemyslim tu růžičkovou,ale normální jako by listovou ??? :-)) A dali by jste tu kapustu (a treba i čersvej špenát ) do mrazáku zamrazit?? Nevim jestli ji tam můžu frknout,v lednici mi dlouho nevydrží :-( Díky za odpovědi :-))
takze: červená řepa se neloupe před varenim!!! vari se vcelku a az po uvareni se oloupe a nakraji.... lilek i kapustu i spenat davam-ale ja nic nemrazim,ale i tak byhc to do mrazaku supla!!!
@amalie2011 Tak pro příště už to vim :-) No ,ale nevim jestli ji hodit teda do mrazaku vcelku :-( Pak vařit a loupat. A prosím ještě loupeš ten lilek?? :-) Já ho teda oloupala,no :-))
@Drnda91 tak o ja mrazila jednou a to sem normlane umixovala s bramborem a narvala do sklenicek..jinak repa ti vydrzi dlouho i bez mrzaeni.. jako v celku
A ještě jsem zapoměla- jak připravujete červenou řepu?? Oloupete a pak vaříte a nebo vaříte a pak oloupete?? Já ji olupala,nakrájela a dala do mrazáku :-) Někde jsem ,ale četla že se vaří a pak loupe tak nevim :-(((
@Drnda91 Ja jsem mela v mrazaku kapustu syrovou pro nas dospele, ale pak byla takova nejaka rozblajzla ale jedla. Cervenou repu jsem do mrazaku nikdy nedavala, ale ji zavarujeme. Vari se se slupkou, ktera se po uvareni krasne olpoupe (tak trosku neco jako vajicko)
@Drnda91 tak od začátku - lilek dělám vyjímečně, ale jo, kapustu dávám do polívky, ale samotnou jako jídlo ji Ádě nevařím, sama kapustu nesnáším Jinak cokoliv, co dávám do mražáku pro Ádu, tak tam dávám už uvařený a naporcovaný na jednotlivý obědy, ale myslim, že klidně můžeš dát kapustu nebo i ten čerstvej špenát to mrazáku a nic se nestane. Dále červená řepa. Nejdřív ji oloupu, pak nakrájím, pak vařím. Ani mě nikdy nenapadlo to nejdřív uvařit a pak oloupat, ale jestli se to tak dělá, tak se asi musí vařit vcelku s tou slupkou, aby se dala oloupat, a to pak netuším, jak takové vaření trvá dlouho. Třeba by ses toho změknutí ani nemusela dočkat :)
@Gastrica No tak ted jsem nekde cetla,že to trvá dlouho třeba i hodku než změkne vařením,ale že je prý lepší ji vařit i se šlupkou jinak že se vyvaří ty živiny nebo co No tak mám řepu na prd a bude bez živin A tu kapustu nechci dělat jako samotný jídlo ,ale taky ji třeba přihodit do polevky nebo do nejske mixlé zeleninky :-))
@Drnda91 hele, ono v podstatě nic, co uvaříš, už v sobě ty živiny a vitaminy nemá :) Možná v té páře se to uvaří tak, že živiny zůstanou, ale ve vodě tomu fakt nevěřím. No a tu kapustu jinak do polívy normálně přihoď, já tam hážu všechno, hrášek, celer, petržel, co mě napadne :)
@Gastrica No já popravdě snad nikdy neměla lilek v hubě :-))) Ale kdybych ho dělala pro nás dospělé tak bych ho asi taky neloupala třeba na to grilování a nebo pečení :-)))
@Drnda91 ta slupka je uplně tenoučká a totálně se rozvaří a rozmixuje :) Já teda i když to dělám pro nás na oběd, tak to neloupu, ani když to peču, nebo griluju, vždycky to dělám se slupkou :)
@Gastrica To musí bejt hnusný s tou šlupkou,ne??
@Drnda91 já lilek třeba vubec neloupu Jinak dávám takovou kapustu, kterou zrovna mám, dávám totiž mraženou, ale teď momentálně mám tu listovou :)
@Gastrica No taky si to myslim,tak mě právě překvapilo,že to takhle je u té řepy :-) A taky dáváš tu listovou kapustu ?? A nebo i růžičkovou?? No a nevim jak ten lilek,ten jsem taky olupala a než jsem ho šoupla do mrazáku tak hned zhnědnul :-( a tak ho mám pak jen povařit s ostatní zeleninou,že?? :-))

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40