banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

A ještě dotaz - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
protože předpokládám,že né všechny druhy zeleniny budou udělané pro děti v skleničce tak se chci zeptat čím jste tu zeleninku uvařenou zahušťovali? Zda UM které pije,nebo obyč.mlékem,nebo rýžovou moukou kterou do těchto zeleninových směsí dávají.A ještě se chci zeptat u každého nového druhu jste postupovali stějně jako že první dvě lžičky a pak víc???Možná je to hloupé že se tak ptám,ale potřebuji si udělat nějaký svůj model a chci postupovat správně.Děkuji
nikdy jsem ničím zeleninu nezahušťovala - uvařila jsem v trošce vody, rozmixovala, bylo to husté dost
není potřeba zahušťovat, a už vůbec né mlíkem...a kdybys chtěla ředit, tak tou vodou, ve který to vaříš ;)
@sasina tak to je fajn,že se zahušťovat nemusí
@Zuzbr nezahušt\'uju,rozmixuju s trošičkou vody v které jsem vařila..
Nezahušťuji,sleju vodu,rozmixuju a přidám brambor nebo rýži
ja nicim...oni ji stejne prestali jist v 6 mesicich..a jedi jen maso ovonene hrstkou mrazene polevkove zeleniny...k pomeru 99 ku 1...a prilohu
@Liberte já taky ničím nezahušťuji, sliju vodu, ve které jsem vařila do hrnku, rozmixuji bez vody a když je husté naopak naředím pár lžičkama tou slitou vodou.
@Liberte jo a jinak,nasi se bohuzel do tydne od 1.lzicky mrkve stali masozravci..az asi za 3 tydny ovocezravci a az za asi dalsi 3 tydny kasozravci...a tim skonicla jakakoliv zelenina ve vetsim mnozstvi nez pidi...v zivote mi nechteli jist zelenou zeleninu..jsou po manzovi..co je zelene je hnusne a nezrale...a az ted jedi hrasek..jako jediny zeleny
u nových druhů zeleniny už ne po lžičkách, tam jde o to aby si bříško, střeva atd zvyklo zpracovávat potravu.Po lžičkých jsem dávaly, když jsme nahrazovali další mléčné dávky, dopolední svačinku ovocnou a pomalu i večerní kaši (tu teda asi po 30ml)
Já vařila Honzíkovi různou zeleninu (mrkev, květák, brokolici, petržel...) Osvědčilo se mi nahrubo nastrouhat, podusit do změknutí, pak ještě rozmačkat vidličkou - takže už jsem nic nepřidávala ani na zahuštění ani na zředění, pokud to nevaříš v moc velkém množství vody, je to OK. Jinak k předchozímu dotazu - Honzík vyžadoval dokojit po obědě ještě tak 2 měsíce (to klidně snědl celou skleničku, ale asi to nepovažoval za jídlo). Jo a ohledně postupu u nových druhů jídla - doporučuje se nový druh dávat 3 dny, pokud není reakce, můžeš si ho zařadit mezi osvědčené - a pak ho můžeš dávat i v kombinaci buď s dalším osvědčeným nebo s novým (a tuhle směs dávat zase 3 dny, aby se projevila případná reakce). Po cca 3 týdnech se může přidat do zeleniny maso, 1x týdně i vařený žloutek.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40