Inzerce
Inzerce
Inzerce

pomeranč - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Příkrmy od 4. měsíce (strana 1).

  • pomeranč
    Dovolím si nesouhlasit s pomerančovou šťávou (dozrávají uměle, vozí se sem nedozrálé, bio pomerančům rovněž nevěřím). Nevím proč,ale už za našich babiček se mohl citron a ne hlavně pomeranč či mandarinky.Říká se, že citron čistí krev.

    Do prvních vývarů přidávám petrželku a lněné semínko (bohaté na vitamíny, nenasycené mastné kyseliny). Poté scedit, aby se nevdechlo.Nepodávat k jídlu.

    Místo gázy je šikovné jemné cedítko na čaj -ta koule, do které se čaj na luhování sype a vkládá do hrníčku. Rozpůlíme ji, dostaneme cedítko a přes ně je kašička jemňunce propasírovaná. Ivet
    Ivet20   | 03.11.2013 23:41:11 | Reakcí: 1, poslední: 11.11.2013 16:09:57
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: pomeranč
      Reakce Mgr. Jany Eliášové - nutriční terapeutky:
      Ano, citrusy (včetně citrónů) patří mezi alergizující potraviny. Ani mezi odborníky nepanuje jednotný názor na jejich podávání v těhotenství a ve výživě kojenců. Jejich konzumace není vhodná pro alergiky. Důležité je množství, které podáme. Použití pomerančové šťávy při přípravě příkrmů berte jako jeden z tipů, jak na to při odmítání zeleniny. Lze přidat např. malé množství jablečné šťávy, kterou si připravíme po domácku z jablka. Její množství je opravdu minimální – max. 1 kávová lžička. V tomto případě bych pomeranč (je sladší) rozhodně nenahrazovala citrónem. Pokud se týká používání vývaru ze lněných semínek - musím souhlasit s výbornými nutričními vlastnostmi těchto semínek.
      Lněná semínka mají velmi tuhou slupku, abychom mohli využít jejich obsah, používáme je mletá i při přípravě odvarů. Lze připravit i macerát (1-4 hodiny louhování) doporučovaný bylinkáři na žaludek a dýchací ústrojí. Takto je lze použít do pokrmů nebo samostatně. Výborně pomáhají při střevních potížích a při zácpě. Při přípravě kojenecké výživy bych doporučila zdrženlivost.
      Baby on line   | 11.11.2013 16:09:57
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Příkrmy od 4. měsíce (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×