Inzerce
Inzerce
Inzerce

Studie asi podvodná byla,ovšem není to t - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Očkování a autismus (strana 1).

  • Studie asi podvodná byla,ovšem není to tak dávno(okolo 7 měsíců),kdy soud v Itálii uznal,že autismus syna způsobila tato vakcína a rodiče na tom vytřískali nemalé peníze.Navíc po reakci na tuto vakcínu jakou měla dcera(při tom na žádnou jinou vakcinaci nikdy nereagovala) jsem si v pár jiných studiích přečetla,ža očkovat ano,ovšem až po 2roce života dítěte a né ve 14měsících jak je zvykem.
    Val.J35   | 19.03.2013 16:40:15 | Reakcí: 1, poslední: 25.03.2013 08:47:45
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Dobrý den,
      ten případ byl bohatě medializovaný, ale ročně jsou aplikovány milióny dávek vakcíny proti spalničkám na celém světě a takovýchto případů, kde je kauzalita vzhledem k těsné časové souvislosti po očkování možná, není mnoho. Když se vyskytne problém po očkování u jednoho z miliónu nebo z deseti miliónů vakcinovaných, není podle Vás předpoklad jisté osobní predispozice, i když do té doby byla u dítěte bez projevů? Co by se tomu malému Valentinovi v Itálii asi stalo, kdyby dostal skutečné spalničky? Přežil by je vůbec? Kvůli poklesu proočkovanosti jsou jich v Evropě i desetitisíce případů za rok. Počet případů spalniček v Evropě vzrostl od roku 2009 do 2011 o 500 %. Když jeden z x desítek miliónů konzumentů jahod dostane prudkou alergickou reakci nebo jeden z x miliónů bodnutých hmyzem umře na anafylaxi, měli bychom zakázat jahody nebo bojovat proti včelám a jinému hmyzu? Ne, protože je to nastavením toho postiženého organizmu. Pro desítky milionů dalších osob je taková příhoda úplně bez reakce nebo banalitou. A to nemluvě o tom, že očkování chrání zdraví a životy. Ročně jich zachrání ve světě kolem 3 miliónů. První dávka očkování kombinované vakcíny proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím je obecně doporučována ve věku 12-15 měsíců, u nás se očkuje většinou ke konci tohoto intervalu. Posunutí vakcinace po 2. roce života, jak píšete, by výrazně zvýšilo počet malých dětí vnímavých k infekci s možným závažných průběhem. Jednou z nejrizikovějších skupin jsou totiž nejmenší děti. Mateřské protilátky, které je proti spalničkám chrání, vydrží v jejich těle jen pár měsíců. Všechny případy hlášených suspektních postvakcinačních komplikací se sledují, prošetřují a vyhodnocují bez ohledu na to, jestli to rodiče chtějí řešit soudní cestou kvůli finančnímu odškodnění. Je to prioritní zájem všech vakcinologů a dalších relevantních lékařských profesí. Všechna pro a proti se neustále vyhodnocují a pokud by byla sebemenší pochybnost, vedlo by to k rychlé akci.
      Doc. MUDr. Rastislav Maďar, Ph.D.
      Baby on line   | 25.03.2013 08:47:45
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Očkování a autismus (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×