banner

Celkem výsledků pro tag/y "domácí, focení": 100

Marcipánová figurka na dort

Rozhodla jsem se malému vymodelovat na dort mašinku. Nemám s tím žádné zkušenosti, mám různé barvy marcipánu, ale nevím si rady se šedivou. Myslíte, že když smíchám trochu černého a bílého, dá to šedou? A ještě, jak se jednotlivé dílky dávají k sobě? Drží to samo, nebo se to musí nějak "lepit". Děkuji za rady.

Šlehačka - jak na ni

Nedaří se mi už delší dobu pořádně ušlehat šlehačku. Je jedno, jakou koupím, prostě ať šlehám, jak šlehám, je pořád hrozně řídká. Ztužovač teda nedávám a nechci. Zkoušela jsem vše - pořádně vychladit, pár kapek citronu... Prostě nic nezabírá.Poradíte někdo, jak na to? Může to být i tipem šlehačky a s jakou máte případně dobrou zkušenost? Předem díky za rady.

Další level

Holky, je něco, co jste nikdy nevařily nebo nepekly a chystáte se na to? Já jsem třeba nikdy nedělala suši. Hrozně bych si ho dala, ale mám trochu strach, abych to nezvorala a bylo to poživatelný.

Děti a domácí povinnosti

Mají vaše děti doma nějaké povinnosti? Úměrně věku?

tefal clipso

holky, vy co mate tlakac tefal clipso za jak dlouho jste menily tesnici gumu? kdyz chci varit v tlakaci tak posledni mesic dva pozoruju, ze s natlakovanim je problem - nechce se natlakovat nebo aby vylitl ten cerveny cudlik tak musim tu poklici nekde primacknout rucne nebo utika para z mist pod poklici, pak staci poklici otevrit, vyndat a znova vratit gumu a natlakuje se hned.. takze predpokladam, ze je po 4 letech co ho mam, pryc ta tesnici guma...

Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají

Máme rádi smažený květák, ale smažit to na pánvičce je piplačka, friťák mám, ale pak zase slívat olej....Jsem dostala nápad: Neuvařený květák jsem rozebrala na růžičky (spíš větší), odřezala z nich stopky, osolila je(ta sůl tam moc nedží, ale neva, mi to stačilo i tak), obalila klasicky v trojobalu(vajco solím a dávám do něho olej, i do masových řízků, je to lepší). Vymazala jsem plech tukem na pečení, asi není nutné, já jen tak pro jistotu, naskládala na to obalený květák a jednotlivě každou růžičku polila smetanou ke šlehání. A dala péct do vyhřáté trouby. Ale měla jsem ji na horkovzduch na 200 st. a za chvíli se připaloval od spoda tak jsem ubrala na 175, dala horní ohřev a dopekla do zlatova. K tomu brambory s tatarkou. Kurnik, to je román, ale bylo to dobré.