Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Nepečené cukroví s ořechy 41.-50.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
41. KULIČKY S ALKOHOLOVOU NÁPLNÍ:
150 g moučkového cukru, 250 g mletých ořechů, 1-2 bílky. Bílky vyšleháme s cukrem, smícháme s ořechy (mandlemi) a vyválíme váleček. Odkrajujeme kousky hmoty, do kterých zabalíme čokoládové bonbony (co nejmenší) s rumem, griotkou nebo želé bonbony s výraznou chutí. Kuličky s náplní obalujeme v kakau a ukládáme do papírových košíčků.

42. OPILÉ ROZINKOVÉ KULIČKY:
150 g moučkového cukru, 150 g mletých ořechů, 3 tabulky čokolády na vaření, 150 g rozinek namočených v 1 dl rumu (slivovice), 1 lžíce mléka. Čokoládu rozpustíme nad parou a smícháme s 1 lžíci mléka, přidáme ořechy smíchané s cukrem a pokrájené rozinky. Tvarujeme kuličky, obalujeme ve strouhaných oříšcích.

43. OŘECHOVÉ KULIČKY:KAKAOVÁ ROLÁDA:
200 g moučkového cukru, 60 g kakaa, 3 a půl balíčku piškotů, 10 lžic mléka, 3 lžíce rumu. Piškoty umeleme, smícháme s cukrem, kakaem, rumem a mlékem. Vypracujeme vláčné těsto, mezi dvěma mikrotenovými sáčky rozválíme na 2 obdélníky. Uložíme na 10-15 minut do chladna. Utřeme 150 g změklého másla se 100 g moučkového cukru, 150 g jemně mleté kokosové moučky. Krém rozetřeme na obdélníky kakaového těsta, pomocí mikrotenu svineme do rolády a polijeme čokoládovou polevou. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.

44. DVOUBAREVNÁ ROLÁDA:
150 g moučkového cukru, 150 g mletých piškotů, asi 5-7 lžic kávy. Vše smícháme, je–li těsto tuhé, přidáme trochu kávy a necháme chvíli uležet. Rozválíme (nejlépe mezi 2 mikrotenovými sáčky) na obdélník o tloušťce asi 5 mm. Vypracujeme rychle druhé těsto ze 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 100 g kokosové moučky a necháme alespoň 30 minut ztuhnout v chladničce. Pak rozválíme kokosovou hmotu (mezi 2 mikroteny) na obdélník. Položíme na kávové těsto, válečkem přitlačíme a svineme obě těsta do rolády. Zabalíme do alobalu a uložíme v chladničce nebo i v mrazáku. Podle potřeby krájíme 5 mm široké plátky.

45. OVOCNÝ SALÁM:
100 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechů, 2 lžíce piškotových drobečků, 50 g rozinek, 1 sáček pokrájeného kandovaného ovoce, 1-2 lžíce rumu. Vypracujeme těsto a vyválíme do válečku. Zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout asi 2 dny. Pak krájíme na šikmé řezy.

46. DĚDŮV SALÁM:
70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g strouhané čokolády, 70 g mletých ořechů, 100 g pokrájených želé bonbonů, trochu rumu. Vypracujeme těsto a vyválíme do válečku. Necháme v chladu ztuhnout a potom obalujeme v kokosové moučce. Krájíme na šikmé řezy.

47. OŘECHOVÉ TRUBIČKY:
70 g moučkového cukru, 1 bílek, 100 g mletých, ořechů, 100 g mletých piškotů, 1- 2 lžíce kakaa, několik kapek vody. Vypracujeme těsto, mezi dvěma mikrotenovými sáčky vyválíme tenkou placku a rádýlkem rozkrájíme na obdélníčky velké 6x4 cm. Namotáme na kovové trubičky (průměr 13 mm) nebo na vařečku, vytvarované potom sušíme v mírné troubě 50-60 °C. Hotové plníme krémem. Utřeme 100 g másla s 80 g moučkového cukru a po kapkách přidáváme 1 lžičku rumu. Konce trubiček namáčíme do čokolády (70 g čokolády, 40 g tuku).

48. KOKOSOVÁ ROLÁDA:
150 g moučkového cukru, 250 g tuku, 2 vejce, 200 g dětských piškotů, 40 g kakaa. Necháme rozehřát tuk (nesmí se vařit), přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Necháme trochu zatuhnout, znovu prohněteme a na mikrotenu vysypaném moučkovým cukrem vyválíme plát. Potřeme pikantní marmeládou, zavineme jako roládu a obalíme v kokosu. Necháme ztuhnout a krájíme řezy.

49. MILADČINA KOKOSOVÁ ROLÁDA:
500 g dětské krupice, 350 g moučkového cukru, 200 g másla, 150 g 100% tuku, 50-100 g strouhaného kokosu, 2 lžíce kakaa, 10-12 lžic mléka, 8-12 lžic rumu. Máslo a tuk rozpustíme v kastrolku, přidáme dětskou krupičku a smažíme na světlý odstín asi 15 minut. Potom přidáme cukr, rum a mléko. Dobře zamícháme a rozdělíme na 2 díly. Do prvního dílu zamícháme strouhaný kokos a uděláme váleček. Do druhého přidáme kakao a obalíme světlý váleček. Celý zabalíme do celofánu a necháme ztuhnout.

50. SRNČÍ HŘBET-STUDENTSKÁ PEČEŤ:
250 g moučkového cukru, 250 g 100% tuku, 3 vejce, 100 g sekaných ořechů, 3 Tatranky (Horalky), 3 polévkové lžíce kakaa, 100 g rozinek (namočených v rumu), 1 sáček želé bonbonů. Tuk s cukrem, vejci a kakaem mícháme ve vodní lázni. Až je hmota hladká, přidáme nadrobno nakrájené Tatranky, nakrájené bonbony, ořechy a rozinky. Vše důkladně promícháme a nalijeme do máslem vymazané formy srnčího hřbetu a necháme ztuhnout. Krájíme řezy.
autor: bramborka    Poslední změna: 07.11.2007 10:22:06
Předchozí článek Nepečené cukroví s ořechy 51.-60. Další článek Nepečené cukroví s ořechy 31.-40.
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×