Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Perníčky-měkké hned po upečení

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Suroviny:140g moučkového cukru,2+1 vejce(na potření),100g Hery,2 lžíce rozpuštěného medu,2 lžičky perníkového koření,1 lžička jedlé sody,400g hladké mouky.
 
V míse utřeme cukr se 2 vejci a změklou Herou,přidáme med a koření.Do hmoty vmícháme prosátou mouku.Vypracujeme těsto,které na válu hodně prohněteme.Vyválíme z něho placku a vykrajujeme tvary.Ty přendáme na plech vyložený pečícím papírem.
Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem,aby se leskly.Pečeme v předehřáté troubě dozlatova na 180st.
 
Poleva:1 bílek,150g moučkového cukru.
Prosátý cukr třeme s bílkem,dokud není poleva sněhově bílá.
autor: tygřímáma    Poslední změna: 04.11.2009 12:35:16
Předchozí článek Irská smetanová whisky bailis Další článek vánočky (nebo mazance..)
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce