Recept: Zapecene testoviny s besamelem
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Potrebujeme: balik testovin (penne), maslo, mleko, kureci vyvar, mlete hovezi maso, rajcata, cibuli, hladkou mouku, vajicka
Jako prvni pripravime besamel. Do rozpusteneho masla (muzeme pridat i olej) dame tri lzice hladke mouky, dobre promichame, aby se neudelali hrcky. Po troskach pridavame studeny vyvar a studene mleko az je z toho hladka omacka. Dochutime soli a peprem. Po vychladnuti pridame jedno vejce.
V panvi oprazime cibuli do zlatova, pridame ml. maso a nastrouhana rajcata, ochutime soli, peprem a trochou skorice.
Testoviny uvarime ve vode se soli a peprem.
Cast testovin, cast masa a cast besamelu smichame v hrnci. Pozor, besamel musi byt studeny. Polovinu smesi dame na plech potreny olejem a uplacame rukou. Dalsi vrstvou je maso, pak druha polovina smesi a navrch testoviny suche. Na ty nalijeme zbytek omacky a potreme rozslehanym vajickem.
Dame zapect do trouby na 45 minut.
Předchozí recept:
Honafí kuřecí koláč
Následující recept:
Linecké
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?s
          
            27 %
          
          
          23 hlasů
        
          
            69 %
          
          
          59 hlasů
        
          
            5 %
          
          
          4 hlasy
        
Celkem hlasovalo 86 unikátních návštěvníků
 
     
        
         
       
       
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
   
         
             
   
   
   
   
  