banner

Postup

Na 1 porci:
100g veky (celozrnný rohlík apod.)
20g hrubé mouky nebo krupice
1/2 ks vajíčka
1/2 lžičky soli
125 ml mléka

Nakrájenou veku necháme 10 minut odstát politou mlékem, pak přimícháme mouku, vejce, sůl. (Samozřejmě lze dát jen žloutky a pak vmíchat sníh z bílků - knedlík bude nadýchanější).Čistou utěrku navlhčíme, vymažeme máslem, těsto na ni nalijeme, zabalíme do tvaru knedlíku a kraje nadvakrát zavážeme - blíž k těstu a dál od těsta. Vložíme do vroucí vody, po 10 minutách odstřihneme vázání blíže ke knedlíku, vaříme dalších 15-20 minut, v půlce varu knedlík obrátíme. Vyjmeme, naporcujeme, podáváme :-) Nemůže se nepovést :-D

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Bio

Následující recept:

Nepečená kokosová roláda

Vídeňský knedlík - super jednoduchý - diskuze

Takhle jsem ještě knedlík dělat neviděla, ale určitě zkusím
Jak potom vypadá útěrka?
škoda, že se nedá uvařené přes web poslat

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
3 hlasy

82 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 17 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40