banner

Postup

Na 1 porci:
100g veky (celozrnný rohlík apod.)
20g hrubé mouky nebo krupice
1/2 ks vajíčka
1/2 lžičky soli
125 ml mléka

Nakrájenou veku necháme 10 minut odstát politou mlékem, pak přimícháme mouku, vejce, sůl. (Samozřejmě lze dát jen žloutky a pak vmíchat sníh z bílků - knedlík bude nadýchanější).Čistou utěrku navlhčíme, vymažeme máslem, těsto na ni nalijeme, zabalíme do tvaru knedlíku a kraje nadvakrát zavážeme - blíž k těstu a dál od těsta. Vložíme do vroucí vody, po 10 minutách odstřihneme vázání blíže ke knedlíku, vaříme dalších 15-20 minut, v půlce varu knedlík obrátíme. Vyjmeme, naporcujeme, podáváme :-) Nemůže se nepovést :-D

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Bio

Následující recept:

Nepečená kokosová roláda

Vídeňský knedlík - super jednoduchý - diskuze

Takhle jsem ještě knedlík dělat neviděla, ale určitě zkusím
Jak potom vypadá útěrka?
škoda, že se nedá uvařené přes web poslat

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40