banner

Postup

450 g oloupaného chřestu
250 g mozzarelly
50 ml olivového oleje
50 ml vinného octa
8 cherry rajčátek
6 sušených rajčat
kadeřavý salát na ozdobu, špetka cukru, sůl  
Chřest nakrájet na cca 3 cm dlouhé kousky, vařit 3 minuty v osolené a špetkou cukru ochucené vodě. Olej smíchat s octem a lžičkou soli. Do této směsi posléze vložit scezený chřest a uložit na 2 hodiny do ledničky. Na talíř rozložit salátové listy. Na ně naskládat plátky mozzarelly, marinovaný chřest, kousky cherry rajčátek a sušených rajčat. Zakapat zbylou marinádou. Hotovo!
 
Je to z knížky což takhle dát si chřest od Lenky Požárové a je to šíleně dobrý!!!!

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Dort Zubáček

Následující recept:

Ořechový dort tety Gábi

salát s marinovaným chřestem a rajčaty - diskuze

Vypadá báječně. Kde kupuješ chřest? Nevím, jak to dělám, vždy je tak dřevnatý, že je téměř nepoužitelný. Ale jednou, když manžel nakoupil po cestě z Rakouska, byl jedlý.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40