banner

Postup

Připravíme si cibulovou jíšku - řidší.
Chřest si očistíme - oloupeme. Nejlepší na očištění je tahle škrabka,používáme ji na všechnu zeleninu a dětem se s ní dobře pracuje... http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obchod/skrabka-ocel+id-7.6070.html
U čištění nesmí zůstat žádná šlupka,ta je tvrdá a není to dobré.Dáváme pozor na hlavičky chřestu,ty nečistíme.Odstraníme spodní část chřestu,ta je tvrdá.
Chřest nakrájíme na špalíčky,můžeme i rozpůlit - nestrouháme!
Na másle krátce blanžírujeme chřest,aby pustil vodu.
Odděláme chřest,vodu zahustíme jíškou,provaříme - je hustější (jako smetana)
Přidáme kmín,chřest a dochutíme jako zelí - ocet,sůl,cukr...
Můžeme stejně připravit KEDLUBNOVÉ ZELÍ
Je to opravdu lahůdka a v chřestové sezómě určitě doporučuji uvařit - třeba ke kačeně,nebo pečenému kuřeti.
 

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Ořechový dort tety Gábi

Následující recept:

Skořicový moučník

CHŘESTOVÉ ZELÍ - diskuze

TAky mě to inspirovalo
Ha,recept pro mě.Zkusím udělat.Beruško,díky.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40