Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Plzeňský bramborový toč

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Suroviny: 1 kg syrových brambor, cca 1/2 l mléka, 10 dkg škvarků, 10 dkg strouhanky, mletý pepř, sůl, sádlo na vymazání pekáče

Postup: syrové brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme a brambory spaříme horkým mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme strouhanku, škvarky a promícháme. Když je těsto řídké, přidáme trochu hrubé mouky. Těsto dáme do vymazaného pekáče a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Horký stočíme a nakrájíme na díly.

Podáváme s kysaným zelím - syrovým nebo dušeným.

Zelný salát - suroviny: 1/2 kg kysaného zelí, 1 cibule, 1 polévková lžíce křenu, cukr podle chuti (nemusí být), 2 polévkové lžíce oleje

Postup: zelí překrájíme, dáme do misky, přidáme cibulku, křen, cukr, olej, promícháme a necháme 1/2 hodiny odležet
autor: silenkaa    Poslední změna: 01.08.2007 10:30:38
Předchozí článek jednoduchý salát z kysaného zelí Další článek Salát ze špenátu
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×