banner

Recept: Mexická rajčatová polévka

Postup

Seznam ingrediencí:
1/2 kg pořádně zralých rajčat nasekaných na větší kousky nebo 1 konzerva
2 střední cibule nakrájené na měsíčky
1/2 avokáda nakrájeného na malé kostičky
30-50 g libové slaniny /pancetty/ - nadrobno
2 pol. lžíce olivového oleje Bertolli
3 stroužky česneku (může být i víc, dle chuti)
100 g bryndzy nebo jiného spíš měkčího kozího či ovčího sýra
dle chuti sůl a pepř
1-1,5 l vývaru - zeleninový /hovězí, drůbeží dle chuti/
několik lístků čerstvé bazalky na ozdobu, event. petrželka apod.

Postup přípravy:
Na olivovém oleji mírně orestujeme slaninu a cibuli. Přidáme rajčata a dusíme asi tak 5 minut, abychom je zbavili kyselosti. Zalijeme vývarem, nebo pokud ho nemáme, tak obyčejnou vodou, do které dáme bujón či vývar v kostce. Přivedeme k varu, přidáme avokádo, dle chuti sůl a pepř a asi 5 miunt povaříme. Přidáme sýr a česnek, který zásadně NEmačkáme, nýbrž sekáme nožem nadrobno, abychom se vyhnuli problémům se žlučníkem apod. Odstavíme. Ozdobíme bazalkou nebo petrželkou a podáváme. Polévka je hodně sytá, když si ji dáte s pečivem, další chod není ani potřeba.

Sdílejte stránku

Mexická rajčatová polévka - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
7 hlasů

79 %
33 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 42 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici