banner

Recept: Mexická rajčatová polévka

Postup

Seznam ingrediencí:
1/2 kg pořádně zralých rajčat nasekaných na větší kousky nebo 1 konzerva
2 střední cibule nakrájené na měsíčky
1/2 avokáda nakrájeného na malé kostičky
30-50 g libové slaniny /pancetty/ - nadrobno
2 pol. lžíce olivového oleje Bertolli
3 stroužky česneku (může být i víc, dle chuti)
100 g bryndzy nebo jiného spíš měkčího kozího či ovčího sýra
dle chuti sůl a pepř
1-1,5 l vývaru - zeleninový /hovězí, drůbeží dle chuti/
několik lístků čerstvé bazalky na ozdobu, event. petrželka apod.

Postup přípravy:
Na olivovém oleji mírně orestujeme slaninu a cibuli. Přidáme rajčata a dusíme asi tak 5 minut, abychom je zbavili kyselosti. Zalijeme vývarem, nebo pokud ho nemáme, tak obyčejnou vodou, do které dáme bujón či vývar v kostce. Přivedeme k varu, přidáme avokádo, dle chuti sůl a pepř a asi 5 miunt povaříme. Přidáme sýr a česnek, který zásadně NEmačkáme, nýbrž sekáme nožem nadrobno, abychom se vyhnuli problémům se žlučníkem apod. Odstavíme. Ozdobíme bazalkou nebo petrželkou a podáváme. Polévka je hodně sytá, když si ji dáte s pečivem, další chod není ani potřeba.

Sdílejte stránku

Mexická rajčatová polévka - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40