banner

Recept: rychlá, sladká rajská s perníkem

Postup

tak pro čtyři lidi a aby zbylo na přidání


na trošinku oleje dám zesklovatět půlku cibule hodně nahrubo nakrájené, dva bobkové listy, trošku muškátového oříšku(když ho mám)přidám 4 rajské protlaky, pokud jsou ve skleničce velikosti přesnídávky, nebo šest menších plechovčiček.nejvíc mi vyhovuje ten od Hamé svojí chutí i hustotou.Přileju vodu a přivedu k varu.Přidám třeba i zbytky kečupu, co už se nedají slušným způsobem dostat z těch um.lahví, tak tam naliju vodu a přidám to k tomu.Omáčku vařím tak deset minut, poté pomalilinku a za stálého míchání přidávám najemno nastrouhaný perník, nejlepší jsou rumové perníčky(asi půl pytlíku), ale fajn je i normální perník co zbyde od mikuláše, ten nastrouhejte i s čokoládou a marmeládou...udělají se i při dokonalém postupu trochu pucky, ale bud se rozvaří, nebo je to jedno, protože po provaření omáčku stejně přecedíme, čímž se zbavíme pucků i cibule a bob.listu.-Pozor, když to tím perníkem zahustíte, bublá to jak bažina a pekelně to pálí, když to prskne na ruku!Takže povaříme, pokud se nám to zdá řídké, perník přidáme.Přecedíme do jiného hrnce, pokud je omáčka moc hustá, tak naředíme, pokud je  moc kyselá, tak přisladíme.omáčka má mnohem intenzivnější chut i barvu než ty co známe odevšad, tak fakt pozor, aby to nebylo kyselé....my jí milujeme a nestalo se, že by se mi nepovedla....

Sdílejte stránku

rychlá, sladká rajská s perníkem - diskuze

Odzkoušeno a mohu jen doporučit. Ondra si ji dal i k večeři
Teda recept jak pro mojeho Honzu,on má zavislost na perníkách a na rajské.JInak taky dělam z protlaku.Ted inovuji a kupuji takové ty pul litrové v krabičkách jak mléko.Není to tak drahé jak v plechovkách,je tam toho hodně a je to ještě víc rajčatové než protlak.Pravda není to tak moc husté,ale asi jako protlak s kečupem.
Babička mi ted uvařila rajskou polévku z rajčat a byla to taky dobrota.Škoda práce,když jsou protlaky,že.
Ještě jednou děkuju.
Janitenhle recept jsem neslyšela,ale vyzkouším.Co mě nejvíc překvapuje je ta čokoláda. Jinak doma jsme dávali až na talíři lžičku rybízové marmelády jako brusinky na svíčkovou.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40