Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Francouzská krémová omáčka

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Ingredience:

3 lžíce másla

sůl (eventuelně dochucovadlo - např. Harmonie chuti...)

sladká paprika

500 ml mléka

3 lžíce hladké mouky

 

Rozpustíme 3 lžíce másla a vmícháváme prosátou mouku, vaříme asi minutu dokud jíška pění (pozor - měla by zůstat světlá) pak postupně přiléváme mléko a mícháme metlou, aby nevznikaly hrudky. Vaříme cca 15-20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidáváme sůl (já dala lžičku ochucovadla místo soli) a sladkou papriku (tak 2-3 lžičky - já to sypala od oka :)

Mezitím si připravím kuřecí prsní řízky. Osolím, opepřím a obalím v hladké mouce se sladkou paprikou. Řízky na másle osmažím a poté přeliji hotovou omáčkou. Nechám  povařit. Na závěr je možné na řízky dát sýr (nejlepší je plísňový, ale kvůli dětem to teď dělám spíš s Eidamem).

Podávám s rýží.

autor: nadule1    Poslední změna: 19.12.2010 12:13:16
Předchozí článek Bílá omáčka Další článek rychlý bešamel
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce