Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: rychlá, sladká rajská s perníkem

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

tak pro čtyři lidi a aby zbylo na přidání

na trošinku oleje dám zesklovatět půlku cibule hodně nahrubo nakrájené, dva bobkové listy, trošku muškátového oříšku(když ho mám)přidám 4 rajské protlaky, pokud jsou ve skleničce velikosti přesnídávky, nebo šest menších plechovčiček.nejvíc mi vyhovuje ten od Hamé svojí chutí i hustotou.Přileju vodu a přivedu k varu.Přidám třeba i zbytky kečupu, co už se nedají slušným způsobem dostat z těch um.lahví, tak tam naliju vodu a přidám to k tomu.Omáčku vařím tak deset minut, poté pomalilinku a za stálého míchání přidávám najemno nastrouhaný perník, nejlepší jsou rumové perníčky(asi půl pytlíku), ale fajn je i normální perník co zbyde od mikuláše, ten nastrouhejte i s čokoládou a marmeládou...udělají se i při dokonalém postupu trochu pucky, ale bud se rozvaří, nebo je to jedno, protože po provaření omáčku stejně přecedíme, čímž se zbavíme pucků i cibule a bob.listu.-Pozor, když to tím perníkem zahustíte, bublá to jak bažina a pekelně to pálí, když to prskne na ruku!Takže povaříme, pokud se nám to zdá řídké, perník přidáme.Přecedíme do jiného hrnce, pokud je omáčka moc hustá, tak naředíme, pokud je  moc kyselá, tak přisladíme.omáčka má mnohem intenzivnější chut i barvu než ty co známe odevšad, tak fakt pozor, aby to nebylo kyselé....my jí milujeme a nestalo se, že by se mi nepovedla....

autor: janca11    Poslední změna: 06.09.2010 23:00:11
Předchozí článek vajíčková omáčka Další článek Svíčková trochu jinak ( ruská svíčková)
Diskuze
  • Odzkoušeno a mohu jen doporučit. Ondra si ji dal i k večeři 
    Ady.S   | 20.09.2010 20:52:23
    Reagovat | URL příspěvku
  • Teda recept jak pro mojeho Honzu,on má zavislost na perníkách a na rajské.JInak taky dělam z protlaku.Ted inovuji a kupuji takové ty pul litrové v krabičkách jak mléko.Není to tak drahé jak v plechovkách,je tam toho hodně a je to ještě víc rajčatové než protlak.Pravda není to tak moc husté,ale asi jako protlak s kečupem.
    Babička mi ted uvařila rajskou polévku z rajčat a byla to taky dobrota.Škoda práce,když jsou protlaky,že.
    Honafa   | 07.09.2010 08:57:22 | Reakcí: 1, poslední: 07.09.2010 09:02:28
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Ještě jednou děkuju.
    polova   | 07.09.2010 08:38:01
    Reagovat | URL příspěvku
  • Janitenhle recept jsem neslyšela,ale vyzkouším.Co mě nejvíc překvapuje je ta čokoláda. Jinak doma jsme dávali až na talíři lžičku rybízové marmelády jako brusinky na svíčkovou.
    Ady.S   | 07.09.2010 08:15:31 | Reakcí: 2, poslední: 07.09.2010 08:42:09
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Adel, ta čokoláda se rozvaří....jednou prostě nebyly rumové perníčky, tak tam šel Smolíček (Tedy-perník Smolíček, že ano)a nic nebylo poznat...nebo i perníky z pouti i s polevou, to tam zas frkla máma, shodly jsme se jen na tom, že perník na strouhání je na nic, má mdlou chut, rumové jsou nejlepší     
      janca11   | 07.09.2010 08:35:33
      Reagovat | URL příspěvku
  • Jani,díky za vychytávku s perníkem.Musím přiznat,že to slyším(čtu) poprvé.Já dělám rajskou taky z protlaku,ale mnoho kuchařinek dělá i z rajčat.Tu zase neumím já.
    tygřímáma   | 07.09.2010 07:34:53
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×