Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Zemlbába - žemlovka

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
12–14 rohlíků nebo housek, 3/4 l mléka, 1 vanilkový cukr, cukr krystal a skořicový cukr podle chuti, máslo na vymazání pekáčku, 8 větších jablek.

Rohlíky nakrájíme a namočíme si je ve vlažném ocukrovaném mléce. Lehce je vymačkáme a nandáme jako spodní vrstvu do vymazaného pekáčku. Na spodní vrstvu nastrouháme nahrubo jablka, která prosypeme krystalovým cukrem a skořicí. Navrch dáme další vrstvu z rohlíků namočených v mléce.

Na horní vrstvu nakrájíme tenké plátky másla a dáme do trouby na 180 až 200 st.
Dle chuti můžeme přidat i tvaroh.



autor: Stáňa    Poslední změna: 25.02.2008 13:16:09
Předchozí článek Perník Další článek Bramborový koláč s jablky
Diskuze
  •     žemlovku taky máme moc rádi, jen dáváme ještě tvaroh :o))
    zkpost   | 27.02.2008 15:33:23
    Reagovat | URL příspěvku
  • mňam. V čem pečete?
    Tak jednoduchý, obyčejný a přitom výborný jídlo, mňam     Žemlovku dělám občas taky, jablka zasypávám ještě strouhaným tvrdým tvarohem, občas rozinkami, oříšky a zkusila jsem i mletým kokosem. Neuškodí i stříknout citronovou šťávičku   Tak dobrou chuť, taky se na ní zítra vrhnu, už se mi zbíhají sliny....

    Jo, a vymazáváte a vysypáváte formu a v čem pečete? (já mám snad 26let starou remosku a je super )    
    Minuska   | 27.02.2008 14:31:25 | Reakcí: 1, poslední: 27.02.2008 16:47:57
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: mňam. V čem pečete?
      Já jí dělám v troubě na velikém plechu (na buchty)a vymazávám máslem ,už je naplánovaná na pátek    
      Small   | 27.02.2008 16:47:57
      Reagovat | URL příspěvku
  • Teda holky vy jste se tu o tom tak rozepsaly a nadělaly chutě,že vidím páteční oběd ,,žemlovkově,, 
    KaJana   | 26.02.2008 18:22:06
    Reagovat | URL příspěvku
  • mnam taky bych si dala!   
    ingrit   | 25.02.2008 21:38:20 | Reakcí: 1, poslední: 26.02.2008 15:04:07
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      už jí mám naplánovanou na pátek,dělám jí na velký plech ,tak nám pak zbyde jako studený moučník  
      Vážně holky,vy mi pořád s něčím děláte chuťě,ještě že se mám na co vymluvit(jím za dva)       
      Small   | 26.02.2008 15:04:07
      Reagovat | URL příspěvku
  • ja chci takyyyyy,ale tady nemaji housky ani rohliky:((( Myslite, ze by to slo z francouzske bagety? 
    jecidlo   | 25.02.2008 17:47:45 | Reakcí: 4, poslední: 26.02.2008 15:01:14
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Já myslím,že jo-pokud teda není něčím sypaná.Žemlovka se dělá i z veky nebo vánočky a zbylých mazanců.
      KaJana   | 25.02.2008 21:39:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Ahoj, vyzkoušela bych klidně i bílý toastový chleba (asi bych ho nechala trošku ztvrdnout, aby tak nesákl mléko a vejce) nebo bagels.
      Taková dobrota jako žemlovka za ten pokus rozhodně stojí.
      Jo - a pak dej vědět, třeba uděláš se žemlovkou díru do světa, Delia Smith zbledne závistí. (Pokud vím, tak medovník taky u nás začala dělat jedna imigrantka tuším z Arménie, no a jak se chytil.) 
      Renča   | 26.02.2008 14:35:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      dik moc jdu do toho, ja jsem blazen do sladkych jidel. Pak napisu jak muj pokus dopadl   
      jecidlo   | 26.02.2008 14:45:29
      Reagovat | URL příspěvku
  • Stáni, díky za recept, zavládla vzpomínka z dětství, musím také dětem někdy zkusit udělat   
    Calamity J.   | 25.02.2008 16:17:23 | Reakcí: 1, poslední: 26.02.2008 10:22:27
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      neni zač taky si na to pamatuji ze školky nebo od babi. Občas maj na to kluci chuť tak proč ne   
      Stáňa   | 26.02.2008 10:22:27
      Reagovat | URL příspěvku
  • já tam ještě dávám ořechy a tvaroh      
    Small   | 25.02.2008 16:16:30 | Reakcí: 3, poslední: 26.02.2008 14:31:40
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      to já taky občas pak je to ještě sytější
      Stáňa   | 26.02.2008 10:21:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Oříšky, tvarůžek - mňam, to je pak žemlovčička (i třeba v kombinaci s jablky). 
      A ještě jedna mňamkózní varianta: Jako poslední vrstvu před zapečením polít vanilkovýmn krémem (pudinkem) - nemá chybu.
      Jinak žemlovku mám moc ráda a dělám ji poměrně často - čerstvé nespotřebované rohlíky zamražuju, ale rozmražené putují buď do zapékače na sendviče nebo právě do žemlovky. 
      Renča   | 26.02.2008 14:31:40
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×