Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Závitky z mletého masa

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
400 g ml. masa (hovězí i vepřové)
2 žloutky, sůl, pepř, 1 cibule, hořčice
1 lžíce hl. mouky, 2 uvařená vejce natvrdo, 150 g tenkých plátků anglecké slaniny, 100g strouhaného sýra, kečup, olej, strohanku.

Postup: Mleté maso promícháme se žloutky, solí, pepřem a jemně nakrájenou cibulí lehce osmahnutou na trošce tuku. Přidáme mouku a vše důkladně propracujeme. Směs rozdělíme na 8 dílů a každý na prkénku posypaném trochou strohanky vytvarujeme do placiček. Vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Na každou placičku položíme po čtvrtce vejce, které můžeme ještě potřít trochou hořčice. Masovou placku uzavřeme do tvaru závitku a obalíme plátkem slaniny. Závitky položíme do pomaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme zprudka asi půl hodiny. Před koncem pečení posypeme sýrem a necháme ho roztavit. Závitky pokapeme na konec kečupem. Podáváme s br. kaší. Je to dobré i studené.
autor: Stáňa    Poslední změna: 24.10.2007 09:34:21
Předchozí článek Vepřové kostky v mrkvi Další článek Surimi pomazánka
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×